Pon-Pet 08:00-17:00

+385 (1) 55 88 988
MAIL PROEL

Pošaljite nam upit!

info@proel.hr

Lokacija PROEL

Radnička cesta 177

10 000 Zagreb, HR
MAIL PROEL
Lokacija PROEL

Advantech napredni wireless I/O moduli & senzori za industriju

Advantech Wireless I/O moduli i senzori za industriju

20 svibnja, 2022

Razvojem bežičnih i cloud tehnologija, sve više i više aplikacija za daljinski nadzor širokih područja usvaja takve usluge u svojem poslovanju. U svrhu skraćivanja vremena prikupljanja podataka u polju, i slanja istih na cloud, Advantech donosi napredne bežične I/O i senzorske module, koji mogu podatke poslati direktno na cloud koristeći bežične tehnologije.

A među bežične tehnologije spadaju Wi-Fi, 4G, LoRaWAN, NB-IoT/LTE-M-a i LPWAN (Sub-G), uz primjenu IoT protokola. Advantech bežična i cloud rješenja kategorizirali smo u tri glavne kategorije, koje donosimo u nastavku teksta.

Advantech Wireless I/O moduli i senzori

  • Bežični I/O moduli s modularnim dizajnom
    WISE-4000 bežični I/O moduli koriste Ethernet i LPWAN tehnologiju kako bi pružili mogućnost integriranja senzora u sami modul, uz IP-65 zaštitu i solarno punjive izvedbe čine idealno rješenje za IoT.
  • Smart IoT Sensing rješenja
    WISE-2000 senzorski uređaji su „all-in-one“ rješenja, dizajnirana za specifične aplikacije i situacije. Wzzard serija kroz bežičnu senzorsku platformu omogućuje brzu i pouzdanu razmjenu podataka čak i u nepristupačnim okruženjima.
  • Edge-to-Cloud kompletna rješenja
    Wireless I/O i senzorski moduli podržavaju i koriste više različitih IoT komunikacijskih protokola kako bi prikupljene podatke slali direktno na cloud. Uz „plug-and-play“ funkcionalnost, uklanja se trošak vremena na konfiguraciju i postavljanje uređaja.

Primjena bežičnih I/O modula i senzora u industriji

Kao primjer iz prakse PROEL Grupe u korištenju wireless I/O modula i senzora možemo navesti referencu iz farmaceutske industrije. U pitanju je uređaj WISE-4050-AE, sa svrhom prikupljanja digitalnih signala na liniji za izradu farmaceutskih ampula.

U radu je uređaj prikupljao izlazni signal s induktivnog senzora, te ga preko Advantech WISE-4000 modula slao direktno na mrežu. Operater tada ima mogućnost daljinskog nadzora pozicije cilindra u svakom trenutku, jer senzor označuje krajnji položaj cilindra (potpuno ispruženi).

Proton EL je Advantech Channel Partner

Još krajem prošle godine tvrtka Proton EL je podigla nivo suradnje s azijskim proizvođačem industrijske opreme, kada smo postali Advantech Channel Partner. Kao njihov višegodišnji partner možemo vam ponuditi vam najbolje uvjete na tržištu za njihovu opremu, a naši prodajni inženjeri stoje vam na raspolaganju za sva tehnička pitanja.

Nazovite nas na +385 (1) 5588 988 ili nam pošaljite upit na email adresu info@proel.hr i naći ćemo idealno rješenje za vaše industrijsko okruženje.

Moglo bi vas zanimati