Pon-Pet 08:00-17:00

+385 (1) 55 88 988
MAIL PROEL

Pošaljite nam upit!

info@proel.hr

Lokacija PROEL

Radnička cesta 177

10 000 Zagreb, HR
MAIL PROEL
Lokacija PROEL

IFM O3R sustavi – percepcijska platforma

IFM 03R sustavi

26 siječnja, 2023

Predstavljamo Vam novo inovativno IFM rješenje u obliku spoja senzora i 3D kamera – IFM O3R (O3R225, O3R222) direktno razvijeno za ugradnju na AGV (eng. automated guided vehicle). Moderna rješenja zahtijevaju sve više fleksibilnosti te specifičnosti i različitosti aplikacija gotovo uvijek traže umjeravanje i prilagođavanje sustava.

IFM-ovom stereo-vizijom omogućuje se detaljan razvoj i prilagodba IFM O3R sustava aplikaciji kroz mogućnost postavljanja senzora na željene pozicije, implementaciju algoritama i funkcija. Idealan primjer toga je korištenje vlastito razvijenih algoritama i funkcija u aplikacijama AGV-a poput detekcije pozicije palete ili izbjegavanje sudaranja s objektima unutar skladišta.

IFM O3R moguće je implementirati u postojeće softversko rješenje

Trenutno najveća prepreka industrije je detekcija objekata koji su iznad ili ispod detekcijske zone sigurnosnog skenera prostora koji se najčešće ugrađuje na AGV, uz O3R sustav moguće je razviti vlastito ili implementirati na postojeće softversko rješenje i time gotovo potpuno ukloniti problem sudaranja ili zaustavljanja AGV-a.

Osim direktno specijaliziranih rješenja za AGV aplikacije , O3R sustav nam omogućuje i rješavanje aplikacija s potrebom za dimenzijskim mjerenjem, zbog vremenske sinkronizacije prikupljenih podataka na senzorima (sustav se sastoji od 2 ili više senzora) moguće je vršiti precizno mjerenje objekata poput tereta/paketa na paleti, teret u pokretu na proizvodnoj liniji i slično.

Upotreba šest 3D kamera u jednoj platformi

Najveći iskorak ove platforme je upotreba šest 3D kamera pomoću kojih je moguće raditi jasnu vizualizaciju teško vidljivih objekata (npr. noseća vilica na viličaru), koju je moguće obrađivati i postavljati zone prepoznavanja ovisno o blizini objekta u odnosnu na sustav kamera.

Vizualizacija na O3R platformi zahtjeva veliku procesorsku moć te sustav uključuje OVP800 centralnu jedinicu, pogonjenu s NVIDIA Jetson TX2 modulom koji ispunjava sve potrebe za grafičko prikazivanje prikupljenih podataka. Na centralnu jedinicu moguće je spojiti do šest 3D senzora te nekoliko ultrazvučnih senzora za još detaljniji prikaz i opis prostora koji se nadzire.

IFM Hrvatska u Zagrebu

Više informacija o IFM O3R platformi možete pronaći na stranici dobavljača. Naši prodajni inženjeri, kao ovlašteni zastupnik za IFM u Hrvatskoj, stoje vam na raspolaganju za sva tehnička pitanja i specifikaciju opreme. Obratite nam se na email info@proel.hr ili pozivom na broj +385 (1) 5588 988, rado ćemo odgovoriti na svaki vaš upit.

Moglo bi vas zanimati