Pon-Pet 08:00-17:00

+385 (1) 55 88 988
MAIL PROEL

Pošaljite nam upit!

info@proel.hr

Lokacija PROEL

Radnička cesta 177

10 000 Zagreb, HR
MAIL PROEL
Lokacija PROEL

IFM senzori i sustavi za nadzor i dijagnostiku vibracije

IFM senzori i sustavi za nadzor i dijagnostiku vibracije

29 lipnja, 2021

Predstavljamo vam vrlo pouzdane IFM sustave za nadzor i dijagnostiku vibracije u industrijskom postrojenju, sukladni DIN ISO 10816 standardu. Zaštitite svoje strojeve o trajnog preopterećenja, koje može dovesti do neočekivanog zastoja u radu.

IFM Electronic već dugi niz godina stvara sve vrste kontrole vibracija u industriji, od kompaktnih analognih senzora vibracija, pa sve do gotovih „smart“ rješenja dijagnostičke elektronike u upravljačkom elektro ormaru.

Iskusni PROEL inženjeri pomoći će vam oko specifikacije opreme, logistika omogućiti brzu dobavu opreme u proizvodni pogon, a naš odjel inženjeringa nudi vam mogućnost implementacije opreme i sustava za nadzor i dijagnostiku.

Precizan nadzor vibracije strojeva

Kod nadzora vibracije strojna zaštita ugrađuje se izravno u vaše postojeće upravljačke platforme. Stanje stroja kontinuirano se prati kako bi se lakše utvrdio uzrok kvara stroja, procijenio „zamor“ komponenti, te izračunalo trenje.

Ovakav pristup radu omogućuje nam pravodobno i predvidljivo zakazivanje održavanja prije većih oštećenja ili kvara. Strojevi su pritom kontinuirano i trajno zaštićeni, za razliku od klasičnog sustava povremenog nadzora.

Bitno je istaknuti i kako industrijski dokazani i pouzdani IO-Link pojednostavljuje integraciju izravno u vašu postojeću upravljačku platformu. Također, skupa mrežna oprema i IT podrška nije potrebna za implementaciju ovog sustava.

Kako ugraditi senzor vibracije

IFM na svojim stranicama donosi kratki vodič za ugradnju i položaj senzora u sustavu. Prije svega, potrebno je istaknuti kako senzor ugrađujemo radijalno u odnosnu na os vratila, jer time obuhvaćamo najveću moguću pokretljivost, a senzor je potrebno pozicionirati najbliže mehanički učinkovitom području.

U slučajevima kada postoje fiksni ležajevi s visokom apsorpcijom aksijalne sile ili aksijalni ležajevi, preporučeni smjer mjerenja jest aksijalno u odnosu na vratilo. To, i druge savjete oko ugradnje možete pronaći na stranici dobavljača.

Naručite IFM senzore od pouzdanog partnera      

Tvrtka Proton EL više od 10 godina gradi pozitivnu priču pouzdanog partnera dobavljača industrijske opreme u Hrvatskoj i šire. Kao distributeri IFM opreme za Republiku Hrvatsku možemo vam ponuditi odlične uvjete i brzu isporuku proizvoda ovog renomiranog brenda. Obratite nam se s povjerenjem na broj telefona +385 (1) 55 88 988 ili pošaljite upit na info@proel.hr . Čekamo vas.

Povezani IFM proizvodi (code):

VVB001, VVB010, VVB011, VVB020, VVB021, VTV122, VKV021, ZZ0809, VKV022, VNB001, VTV121, VTV12A, ZB0929, VWV001, VWV002

Moglo bi vas zanimati