Pon-Pet 08:00-17:00

+385 (1) 55 88 988
MAIL PROEL

Pošaljite nam upit!

info@proel.hr

Lokacija PROEL

Radnička cesta 177

10 000 Zagreb, HR
MAIL PROEL
Lokacija PROEL

Više od 60 tvrtki na Danima automatizacije 2019.

Dani automatizacije 2019. PROEL

30 listopada, 2019

Kao što smo najavljivali, 24.10. održana je naša godišnja konferencija Dani automatizacije i to najveća do sada.

Tema je bila „Smart Factory“ i prema broju posjetitelja možemo sa sigurnošću reći da se u hrvatskoj industriji pojavio velik interes za uvođenjem novih tehnologija i volja za korakom naprijed prema industriji 4.0.

U prekrasnom Plaza kongresnom centru imali smo priliku ugostiti preko 60 tvrtki i prezentirati im benefite Vision sustava nadzora kvalitete, 3D skenera, kao i sigurnosti strojeva i radnika.

Industrija 4.0 je koncept pametnih tvornica koje se koriste informacijskom i komunikacijskom tehnologijom za digitalizaciju poslovnih procesa. Tako štedi se i vrijeme i novac tako da uvođenjem pametnih tehnologija kao što su „talk to machine“ sustavi te daljinsko upravljanje čitavom proizvodnjom.

Na samoj konferenciji u dijalogu između naših mladih i stručnih predavača s jedne strane i posjetitelja s druge strane jasno se dalo zaključiti kako Hrvatska nije ni blizu Industriji 4.0. dok je primjerice zemlja poput Slovenije daleko naprednija.

Spomenuti su i mnogi problemi koji stoje na putu našim automatičarskim tvrtkama, a to je da većinu svojih projekata prodaju van granica, a njihova želja je unaprijediti naše domaće gospodarstvo i svoje znanje i vještine koristiti u svojoj zemlji.

Osim posjetitelja iz brojnih renomiranih tvrtki iznimno nam je drago da je bilo i mnogo predstavnika obrazovnog sektora sa studentima. Dosta se razgovaralo i o uvođenju izmjena u studijske programa kako bi i se išlo u korak s novim tehnologijama i kako bi studenti bili osposobljeni za poslove koji ih čekaju.

Među posjetiteljima su se našli i predstavnici Hrvatske gospodarske komore koji svakako mogu znatno utjecati na rješavanje problematike privatnih tvrtki kojima država i dalje ne pruža dostatne uvjete za razvoj i jačanje gospodarstva.

Uz predavanja, posjetitelji su imali priliku pogledati uživo kako funkcioniraju Vision kamere, #D skeneri, kako funkcionira zaštita strojeva i naravno kako zaštiti radnike u opasnim uvjetima rada uz pomoć samo jednog malenog uređaja.

Nakon predavanja posjetitelji su mogli uživati u vrhunskim vinima i kulinarskim specijalitetima, a podijeljeni su i vrijedni pokloni putem tombole.

Konferencija je prema riječima posjetitelja bila pun pogodak, a osim novih znanja imali su priliku upoznati kolege iz branše i stvoriti nove suradnje i partnerstva.

Vidimo se dogodine u još većem i boljem izdanju uz nove aktualne teme i tehnologije, a možda i neku od naših novih inovacija.

Hvala svima na sudjelovanju!

Moglo bi vas zanimati