Pon-Pet 08:00-17:00

+385 (1) 55 88 988
MAIL PROEL

Pošaljite nam upit!

info@proel.hr

Lokacija PROEL

Radnička cesta 177

10 000 Zagreb, HR
MAIL PROEL
Lokacija PROEL

Lasersko označavanje proizvoda: Savršeno rješenje za industriju

Lasersko označavanje ptoizvoda Datalogic laser Marking System PROEL

17 prosinca, 2021

Ako ste u potrazi za kvalitetnim sustavom za industrijsko označavanje proizvoda laserom, Datalogic može biti idealno rješenje za vas. Lasersko označavanje proizvoda sve je zastupljenije u svijetu industrijske automatizacije, jer ostavlja trajne, neizbrisive, pouzdane i čitke oznake na proizvodima.

Bitna stavka Datalogic proizvoda za označavanje jest i činjenica da se jednostavno mogu integrirati u nove, kao i u postojeće sustave. Isti mogu komunicirati s vašim MES (Manufacturing Execution System) i ERP platformama, što u konačnici donosi fleksibilniju, jeftiniju i bržu proizvodnju.

Što je lasersko označavanje proizvoda?

Riječ je u sustavima u kojima se proizvodi označavaju uz pomoć lasera. Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation , ili skraćeno LASER, je uređaj koji emitira energiju u obliku svjetlosti, pomoću koji se vrši označavanje proizvoda.

Metode označavanja su raznolike, a sveobuhvatni portfelj proizvoda koji nam može ponuditi Datalogic omogućit će rad na širokom rasponu materijala, uključujući metale, smolu, termoplast, silicij, staklo i keramiku.

Datalogic Marking Laser System

S obzirom na različitu primjenu u industriji, koriste se i različite tehnologije, te vam naši prodajni inženjeri mogu dati adekvatne savjete i konačna rješenja. Kao ovlašteni distributer Datalogic proizvoda, možemo zatražiti i dodatne savjete od dobavljača prije konačnog zaključka i odabira Marking Laser Systema.

Jedna od jedinstvenih prednosti laserskog označavanja je mogućnost modifikacije i prilagodbe njihove interakcije s materijalom podloge. Osim što je ova metoda sigurnija, također je i mnogo brža od drugih tehnologija. Konačno, povećana propusnost je velika prednost u odnosu na sve druge tehnologije, koje progresivno postaju zastarjele i neproduktivne.

I još mnogo prednosti…

Bitno je dodati i kako ova metoda ima niži TCO-a (ukupan trošak vlasništva), te ne koriste nikakve kemikalije, tinte ili otapala, što ga čini boljim radnim okruženjem. Sam proces ne proizvodi otpad, tj. nema nepotrebnih troškova. Također, potrošnja električne energije tipična za novije laserske tehnologije, poput lasera s vlaknima, značajno je smanjena.

Tu je mogućnost personalizacije i učinkovitog označavanja pouzdanog i dugotrajnog koda, te grafičkog označavanja na različitim materijalima. Kompletnost portfelja proizvoda omogućuje Datalogic-u da pronađe najbolje rješenje za vašu aplikaciju, s najboljim omjerom cijene i performansi na tržištu.

Više na stranici dobavljača ili nas jednostavno kontaktirajte

Više informacija o proizvodima i rješenjima možete pronaći na stranici dobavljača, a naši prodajni inženjeri stoje vam na raspolaganju. Kontaktirati nas možete pozivom na broj +385 (1) 5588 988 ili slanjem upita na email adresu info@proel.hr .

Moglo bi vas zanimati