Pon-Pet 08:00-17:00

+385 (1) 55 88 988
MAIL PROEL

Pošaljite nam upit!

info@proel.hr

Lokacija PROEL

Radnička cesta 177

10 000 Zagreb, HR
MAIL PROEL
Lokacija PROEL

Nadogradnja stroja za proizvodnju farmaceutske ambalaže Opticut NOVA

Opticut Nova

5 srpnja, 2019

Sustav Opticut NOVA namjenjen je obradi medicinskih ampula prema tehnologiji OPC (One Point Cut), a sastoji se od mehanizma za rezanje ampula zajedno sa sustavom za nanošenje oznake (točke) reza.

Namjena sustava je nanošenje minijaturnog reza na staklenoj ampuli s velikom preciznošću i kontrolom. U isto vrijeme sustav nanošenje točke označava mjesto reza na ampuli(točka loma stakla).

Sustav za zarezivanje i “točkanje” ampulica za farmaceutsku industriju

Sustav se sastoji od sljedećih komponenti:

  • Glavni servo motor za podizanje nosača ampule na rotirajuću oštricu (pilu)
  • Servo motor za rotaciju pile
  • Pneumatski sustav za točkasto označavanje
  • HMI (Upravljački panel) 10 “operativno sučelje, podešavanje parametara, postavke itd.
  • Upravljački ormarić sa servo pogonima, PLC-om, osiguračima itd.
  • Mehanički sustav sa podesivim nosačem ampula

Princip rada

Ideja i inovacija u ovom sustavu temelji se na fizikalnoj činjenici da će svaki kontakt ampule s rotirajućom oštricom proizvesti negativan moment(otpor) na servo motoru.Korištenjem modernih servo motora i PLC-a s brzom industrijskom komunikacijom (CanOPEN), taj se trenutak može precizno detektirati, izmjeriti i naknadno kontrolirati.

Sustav nanošenje točke reza se kontrolira pneumatskim ventilima gdje operater može prilagoditi veličinu točke promjenom trajanja impulsa koji generira točku.

Prednosti novog sustava

Visoka preciznost detekcije reza

Otkrivanje ispravne kote kontakta ampule sa oštricom vrlo je važna, budući da dimenzije ampula mogu varirati u proizvodnji. U sustav je implementiran samoučeći algoritam za visinu reza, kojim se eliminiraju svi nedostaci i varijacije koje se mogu desiti u samoj proizvodnji ampula.

Kontrola dubine rezanja visoke preciznosti


Podešavanje iznosa momenta (sile) detekcije reza na raspolaganju su operateru što je i glavna prednost ovog sustava. Također, moguće je podešavati i vrijednosti brzine okretaja pile, brzina približavanja ampule prema oštrici, naknadno precizno ulaženje pile u staklo itd.
Podešavanjem svih spomenutih parametara postiže se idealna dubina reza, kako bi se postigao najbolji rezultat i ponovljivost vrijednosti sile loma ampula.

Podesivi sustav označavanja točaka


Veličinu točke za označavanje točke reza operater može podesiti pomoću HMI sučelja promjenom jednostavnih parametara (vrijeme generira točke, vrijeme držanja itd.)

Modernizacija


U sustav OPTICUT NOVA ugrađena je oprema najnovije generacije koja se koristi u industrijskoj automatizaciji kao što su Touch paneli (HMI), PLC, servo motori i pogoni, pneumatski vacuum ventili i sl. Sustav ima mogućnost daljinskog pristupa radi eventualnih podešavanja i kontrole, kao i mogućnost spajanja na viši nivo nadzornog sustava (SCADA).

Održavanje


Električne, pneumatske i mehaničke komponente koje se koriste u ovom sustavu su standardne komponente visoke kvalitete dostupne na tržištu, od renomiranih proizvođača. Životni ciklus OPC sustava stoga nema ograničenja.

Moglo bi vas zanimati