Pon-Pet 08:00-17:00

+385 (1) 55 88 988
MAIL PROEL

Pošaljite nam upit!

info@proel.hr

Lokacija PROEL

Radnička cesta 177

10 000 Zagreb, HR
MAIL PROEL
Lokacija PROEL

PROEL ekipa posjetila SPS 2022 – Međunarodni sajam industrijske automatizacije

SPS 2022 Sajam industrijske automatizacije

16 studenoga, 2022

Konstantni napredak i edukacija zaposlenika bitan je segment poslovanja PROEL Grupe. Mađunarodni sajam industrijske automatizacije, SPS – Smart Production Solutions, idealno je mjesto za stjecanje novih znanja i informiranja o najnovijim inovacijama u svijetu digitalizacije, uštede energije i zelene tranzicije.

Na sajam SPS 2022 u Nürnberg otišli smo u društvu principala i dijela najvećih i najbitnijih hrvatskih kupaca. Naš tim činili su inženjeri i direktor osobno, a prikupljeno znanje i informacije ćemo prenijeti našim kolegama u Zagrebu, kroz interne poslovne edukacije i prezentacije.

SPS 2022 – Smart Production Solutions

Sajam Smart Production Solutions postoji još od davne 1990. godine, te okuplja najveću elitu u svijetu industrije. Na sajmu možete vidjeti preko 1.500 izlagača, a broj stručnih posjetitelja u nekoliko dana trajanja sajma penje se na vrtoglavih 65.000.

Ove godine SPS 2022 održao se u periodu od 08. do 10. studenog, konačan broj posjetitelja i izlagača za sada nije poznat, no očekuju se visoke brojke koje smo gledali prije godina COVID-a. S realnom mogućnošću da su srušeni rekordi u broju izlagača i posjetitelja.

Naši principali na međunarodnom sajmu industrijske automatizacije

Tvrtka Proton EL zastupnik je velikog broja renomiranih proizvođača industrijske opreme, a mnogi od njih dali su svoj doprinos ovom događaju. Naš tim posjetio je i informirao se o novostima kod naših dobavljača, a nismo propustili vidjeti i što drugi imaju za reći.

Od naših principala izdvojili bismo IFM electronic, Euchner, Harting, Advantech, DataSensing (Datalogic), Festo i PR electronics, koje smo i posjetili na sajmu gdje su nas dočekali već poznati i dragi kolege iz svih dijelova svijeta.

IFM electronic ponovno briljirao

Kao i svake godine do sada, IFM electronic nije podbacio. Pokazao je uistinu da su spremni za novo doba industrije, od IO-Link opreme pa do svojih suradnji sa svima poznatim partnerima (primjerice Ericsson), s kojima razvijaju 5G rješenja i pripremaju sve svoje proizvode na novu infrastrukturu.

Ujedno, ni po pitanju industrijskog vida nisu pokazali usporavanje razvoja novih ideja i proizvoda, gdje nas je oduševio njihov nedavno predstavljeni O3R vizualni sustav, posebno razvijen za AGV ([Automated Guided Vehicle]) aplikacije. Zadržali su svoju poziciju po pitanju lidera trendova i pokazivanja samog vrha tehnologije u industriji.

Advantech je spreman za 5G tehnologiju

Advantech nam je s druge strane dao jasan uvid koliko uistinu industrija stavlja pozornosti na razvoj 5G infrastrukture. Oni su većinu svojih novih ethernet modula (preklopnici, gateway-i, ruteri) već opremili a 5G odašiljačkim antenama (Wi-Fi), a u svoja industrijska računala već ugrađuju dodatne Wi-Fi module kako bi podržavali najviše brzine prijenosa podataka. Više informacija pronađite na službenoj stranici partnera.

Ništa manje zanimljivo nije bilo kod drugih principala, koji nastavljaju razvijati proizvode i sustave prateći trendove digitalizacije, uštede energije i zelene tranzicije. Smart Production Solution sajam ima se čime dičiti, sve pohvale za organizaciju svih uključenih u ovaj projekt. Kao i našim vodičima i principalima koji su nam uljepšali boravak na sajmu. Bilo je nezaboravno i uistinu poučno.

SPS 2023 – vidimo se iduće godine!?

Za iduću godinu ovaj sajam najavljen je za 28.-30.11., a naša ekipa potrudit će se ponovno prisustvovati događaju. Na korist svih naših zaposlenika, partnera i kupaca.

Moglo bi vas zanimati