Pon-Pet 08:00-17:00

+385 (1) 55 88 988
MAIL PROEL

Pošaljite nam upit!

info@proel.hr

Lokacija PROEL

Radnička cesta 177

10 000 Zagreb, HR
MAIL PROEL
Lokacija PROEL

Uz eWON Cosy 131 obavi servis i nadogradi sustav iz ureda

eWON Cosy 131

11 prosinca, 2020

Iza nas je jedna od (naj)težih godina u novijoj povijesti, a pred nama je i dalje neizvjesna budućnost kada je u pitanju koronavirus. Mnogo je problema ova pošast unijela u miran život prosječnog građana, a jedna od otežavajućih stvari bio je takozvani „lockdown“.

Njime su mnoge djelatnosti prisiljene ugasiti svoje poslovanje, a za mnoge druge predstavlja vrlo otežavajuću okolnost rada zbog  ograničenje kretanja među gradovima, županijama ili državama. To može stvoriti veliki problem kada je u pitanju servis i održavanje industrijskih postrojenja koje se nalazi u drugom gradu ili državi, u koji ne možete putovati.

Servis se može obaviti bez potrebe za putovanjem

U takvim situacijama eWON vam može ponuditi savršeno rješenje za daljinski pristup postrojenju. U situaciji kada klijentu zastane pogon, ili se zbog neke promjene treba nadograditi, sve te izmjene možete obaviti uz pomoć uređaja za daljinski pristup – eWON Cosy 131.

Uz pomoć njega moguće je programirati PLC, kontrolirati, pratiti i nadograditi HMI jedinice u postrojenju, spojiti se na web kameru za asistenciju, a pri ruci ćete u svakom trenutku biti i tehničarima koji rade na puštanju u pogon.

Velike uštede za jednokratnu investiciju

Osim što ćete kvar riješiti u najkraćem mogućem roku („response time“ je trenutan), te time klijentu minimalizirati gubitke i zadržati zadovoljnog klijenta, uštedjet ćete i mnogo vremena svojih inženjera, ali i novaca koje bi potrošili na putovanje.

U nastavku vam donosimo tablicu projekcije troškova jedne naše stvarne intervencije, u kojoj je moguće vidjeti da se za samo jednu intervenciju moglo višestruko isplatiti ulaganje u eWON Cosy 131. Sve radove iz ove intervencije smo mogli odraditi iz ureda, a sve troškove proizašle iz intervencije nismo naveli u ovoj projekciji.

Troškovnik stvarne intervencije

Troškovi intervencije*Cijena
Put do aerodroma15 €
Avionska karta538 €
3 dana Rent-a-car150 €
Hotel 2 noći250 €
Dnevnice200 €
Parking24 €
Ukupno:1.177 €
eWON CoSy< 450 €

Kada činjenici da je cijena uređaja višestruko povoljnija od troška samo jedne intervencije dodamo fakt da se kasnije ne plaća licenca, niti bilo kakve mjesečne naknade, lakše je shvatiti zašto sve više inženjera u svojim projektima planira eWON Cosy.

Statistika je neumoljiva, brojke ne lažu

Činjenica je da tehnička podrška još uvijek uključuje jako puno putovanja. To može postati stvar prošlosti. Točnije, to mora postati stvar prošlosti, jer prema dostupnim podacima čak 63% kontrola prilikom održavanja završava kao rutinska kontrola rada (izvor: Arc Advisory Group), bez problema u radu.

Još je nevjerojatniji podatak kako proračun za održavanje može iznositi do 2/3 neto dobiti tvrtke (izvor: DuPont), što predstavlja ozbiljan gubitak na godišnjoj razini. To u konačnici dovodi do troškova nepotrebnog održavanja koji su usporedivi s iznosom dobiti tvornice (izvor: Dow Chemicals).  

eWON Cosy 131 – investicija koja se isplati

Mnoštvo je tu još dobrih razloga zašto je dobro investirati u eWON Cosy 131. Više o uređaju, kompletnom sustavu i cijeni možete se informirati kod naših inženjera koji imaju bogato iskustvo u raznim granama industrije.

Stojimo vam na raspolaganju kao tehnička podrška, a u svakom trenutku možemo za vas organizirati školovanje u našem trening centru. Informirajte se o uređaju, bez obaveze, još danas. Nazovite nas!

Moglo bi vas zanimati