Pon-Pet 08:00-17:00

+385 (1) 55 88 988
MAIL PROEL

Pošaljite nam upit!

info@proel.hr

Lokacija PROEL

Radnička cesta 177

10 000 Zagreb, HR
MAIL PROEL
Lokacija PROEL

Zlatna nagrada za inovaciju godine

27 lipnja, 2019

U posljednjih nekoliko godina isprofilirali smo se kao jedna od vodećih automatičarskih tvrtki u Hrvatskoj i regiji. Odradili smo više od 100 značajnih projekata u drvnoj, prehrambenoj, automobilskoj industriji te farmaciji. Surađivali smo s renomiranim hrvatskim tvrtkama te tvrtkama iz regije. Neki od naših mnogobrojnih renomiranih klijenata su: ABB, Siemens, Vertiv, KronoSpan, Falco, Podravka, Dukat, Starco, Žito, Genera, Oprema Ludbreg, HiPP, Zdenka, ACG Lukaps, Istragrafika, Pliva i mnogi drugi.


Konstantno ulaganje u istraživanje i razvoj


Prepoznali smo prilike na tržištu i usmjerili svoje financijske i ljudske resurse u R&D (istraživanje i razvoj). Naši inženjeri s bogatim znanjem i iskustvom jedni su od prvih koji su projekte izvodili prema Industry 4.0 zahtjevima. Prije gotovo 2 godine krenuli smo s robotikom i postali System Integratori za Yaskawa i ABB robote.


Paralelno s razvojem robotike prepoznajemo potrebe tvrtki za sustavima kontrole kvalitete putem industrijskih kamera i osnivamo R&D laboratorij za VISION (računalni vid) i trenutno raspolažemo s pet vrhunskih inženjera koji su u mogućnosti odraditi najzahtijevnije i najkompleksnije projekte kontrole kvalitete proizvoda.


Inovacijom do zlatne nagrade


Na zahtjev našeg dugogodišnjeg klijenta, slovenske tvrtke TPV za pronalaženjem rješenja za tada još nemoguće, 3D praćenje/navigaciju robota u prostoru odlučili smo se usavršiti u samom VISIONU (kontrola kvalitete putem industrijskih kamera ili računalni vid) koristeći Baumer Industrijske kamere kao platformu za daljnji razvoj. .

Nagrada za inovaciju godine
Dodjela zlatne nagrade

Zadatak je bio pomoću industrijskih kamera „navigirati“ robota i griper (ruku) koja treba pokupiti predmet s „kolica“ nakon izlaska iz lakirnice te ga postaviti u „gnijezdo“ za daljnju vizualnu kontrolu. Zadatak je bio izrazito kompliciran jer se predmet svaki puta nalazi na različitom mjestu s mogućim dodatnim odstupanjima zbog trošenja mehanike. Osim konstantnog trošenja sredstava na održavanje mehanike sam proces proizvodnje bio je spor. Računalnim vidom robot je mogao predvidjeti gdje će se predmet nalaziti i samim time nema više potrebe za skupim održavanjem i sam proces je puno brži.


Zahtjevan matematički i programski algoritam (korišten je programski jezik Python) naš inženjerski tim razvio je u rekordnom roku od svega 3 mjeseca. Za ovaj veliki iskorak primili smo i veliko priznanje. Na Danima inovacija Gospodarska komora Slovenske Dolenjske i Bele krajine dodijelila nam je zlatnu nagradu za Inovaciju godine.

3D VISION navigacija robota


Trenutni projekt radi savršeno, a dobili smo i narudžbe za slične i naprednije aplikacije. Također ulazimo u kandidaturu za najbolji stroj godine na razini čitave Slovenije.


Produktivnost linije povećana za 240%


Navedene projekte nismo dobili tek tako. Projektu je prethodio uspješno odrađen i isporučen stroj za kontrolu kvalitete „cjevčica“ koji eliminira proizvode sukladno katalogu grešaka. Koliko je sustav bio uspješan govori činjenica da smo podigli produktivnost linije za 240%, a klijent je ukinuo i treću smjenu na navedenoj liniji. Za taj projekt nagrađeni smo srebrnom nagradom Gospodarske komore JI Slovenije.


Personal Partner. Premium Product.


Osim navedenih projekata robotike i vision sustava, tvrtka se bavi automatizacijom industrijskih postrojenja koja obuhvaća elektro projektiranje, izradu elektro ormara, programiranje SCADA/PLC/HMI i puštanje u pogon sustava kao i održavanje. Osim toga bavimo se i nadzorom energije, vaganjem, sigurnosnim sustavom te modernizacijom CNC-a.


Svoju kvalitetu uspjeli smo i certificirati kroz ISO 9001, OHSAS 18001 i GAMP 5. Uz naše vrhunske inženjere i dosadašnje reference pozicionirali smo se u jednu od vodećih tvrtki u branši.


Danas možemo odraditi projekte po sistemu „ključ u ruke“ uz suradnju s našim renomiranim strojarskim tvrtkama, sukladno tome tu je i naš moto: 4P – Personal Partner. Premium Product.

Moglo bi vas zanimati