Pon-Pet 08:00-17:00

+385 (1) 55 88 988
MAIL PROEL

Pošaljite nam upit!

info@proel.hr

Lokacija PROEL

Radnička cesta 177

10 000 Zagreb, HR
MAIL PROEL
Lokacija PROEL

Znate li što su industrijski protokoli i zašto ih koristimo?

Advantech industrijski protokoli

21 ožujka, 2024

Znate li što su industrijski protokoli i zašto ih koristimo? Znate li kako strojevi međusobno komuniciraju radi prijenosa podataka? Industrijski protokoli služe kao „jezik“ između strojeva, slično kao što ljudi koriste različite jezike za međusobnu komunikaciju.

Advantech Fieldbus i Protocol Gateways

Advantech Fieldbus Gateways pružaju besprijekornu komunikaciju između Fieldbus i Industrijskih Ethernet uređaja kao i podršku za različite protokole te su postali svjetski lideri sa svojim protokol konverter uređajima (serija EKI i ADAM)

Advantech Protocol Gateways su primjenjivi u svim industrijskim aplikacijama zbog širokog spektra protokola koji nude u svojim uređajima: PROFINET, PROFIBUS, Modbus TCP, Modbus RTU, EtherNet/IP, EtherCAT, DeviceNet, CANopen, BACnet, MQTT, OPC UA i drugi.

Advantech industrijski protokoli i uređaji

Advantech Protocol Gateway nude „Auto Protocol Converting“ što nudi veliku fleksibilnost, jednostavno podešavanje i implementaciju, što umanjuje vrijeme utrošeno u povezivanje različitih uređaja s različitim protokolima i smanjuje brige inženjerima na terenu.

Advantech Serial Device Servers i Modbus/Fieldbus Gateway uređaji su način povezivanje „Serial na Ethernet“ rješenja koja korisnicima omogućuju povezivanje svojih starih „serijskih“ uređaja s Ethernetom za centralizirano upravljanje komunikacijom stroja.

Advantech Device servers visoke kompatibilnosti i/ili Gateway Modbus/Fieldbus mogu jednostavno konvertirati protokole za bezgranični prijenos podataka „stroj-na-stroj“ ili „stroj-u-oblak“ kao i mrežnu povezivost.

Prepreke svestrane protokolarne komunikacije više ne postoje!

Advantech Industrial protocol gateways

Glavne značajke koje nisu do sada navedene su:

  • Visoka kompatibilnost s različitim brzinama serijskog prijenosa

Povežite se s gotovo svim serijskim uređajima „treće strane“ bez ograničenja brzine prijenosa podataka, ispunjavajući istinsku komunikaciju „stroj-stroj“ i povezanost „stroja s oblakom“.

  • Ugrađeni alat za analizu za poboljšanje učinkovitosti podešenja uređaja

Advantech Device serveri mogu automatski detektirati i kategorizirati povezane uređaje na temelju njihovih postavki brzine prijenosa podataka, osiguravajući besprijekornu komunikaciju.

  • Multi-Port dizajn za buduća proširenja

Advantech rješenja „Serial-to-Ethernet“ sastoji se od 1/2/4/8/16-porta „Serial-to-Ethernet“ uređaja koji korisnicima omogućavaju mrežnu implementaciju visoke skalabilnosti za buduće fleksibilno proširenje.

  • Način montaže

Advantech uređaji nude mogućnosti montaže kao „Wall Mount“ ili „DIN-RAIL Mount“

Ovim LINKOM vodimo Vas na pregled Proizvoda ili mogućnost korištenja „Product Selectora“ gdje ujedno možete pronaći i Kataloge Advantech Proizvoda za Industrijsku komunikaciju.

Više o Advantech portfolio možete pronaći na našim WEB stranicama na LINKU.

Advantech Channel Partner Hrvatska

PROEL, kao partner tvrtke Advantech, pokriva područje Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine. Advantech je vodeći proizvođač industrijskih komponenti u Aziji s preko 5.500 zaposlenih i godišnjim prometom od preko 1.7 milijardi dolara.

Kao službeni channel partner Advantecha za jugoistočnu Europu, PROEL nudi svoje inženjere za tehnička pitanja i specifikacije opreme te osigurava najpovoljnije uvjete na tržištu za nabavu Advantech opreme. Slobodno nas kontaktirajte putem e-maila na info@proel.hr ili telefonom na broj +385 (1) 5588 988.

Moglo bi vas zanimati