Pon-Pet 08:00-17:00

+385 (1) 55 88 988
MAIL PROEL

Pošaljite nam upit!

info@proel.hr

Lokacija PROEL

Radnička cesta 177

10 000 Zagreb, HR
MAIL PROEL
Lokacija PROEL

DCS – Distributed Control System

Tvrtka Proton EL d.o.o. nudi svojim kupcima izradu DCS (Distributed Control System) sustava, kako za nove, tako i za postojeće sustave. Pružamo Vam uslugu izrade DCS sustava od jednostavnih, pa do složenijih automatskih sustava upravljanja velikih procesnih linija (pakirnice, metal, papir, nafta…).

Koncept DCS povećava pouzdanost i smanjuje troškove instalacije lokalizacijom kontrolnih funkcija u blizini procesnih postrojenja, ali omogućuje i daljinsko praćenje i nadzor nad procesom. Danas su funkcionalnosti sustava SCADA i DCS vrlo slični, ali se DCS često koristi u velikim procesnim pogonima u kojima je velika pouzdanost i sigurnost važna (redundancije).

U industrijskom okruženju DCS-i se nalaze u mreži s drugim uređajima. Mogu komunicirati s HMI-em (Touchpaneli za upravljanje), SCADA-om (napredni upravljački sustav), frekventnim pretvaračima, instrumentima, senzorima…

DCS sustave dizajniramo u suradnji s našim klijentima, te prilagođavamo program i sučelje njihovim potrebama. Naš stručni tim može vam pomoći u postizanju poboljšanja učinkovitosti proizvodnje, te kvalitetnim sustavom povećati profitabilnost vaših sustava i pogona.

Baza znanja
Naši inženjeri imaju iskustvo sa sljedećim PLC sustavima:

  • ABB 800xA, AC 800M, AC 450, DCS 400
  • Siemens PCS 7, S7-400
  • Siemens SCADA WinCC
  • Wonderware System Platform
Iskustvo
Iskustvo smo stekli u sljedećim proizvodnim pogonima; željezarama, tvornicama papira, drvnoj industriji, prehrambenoj industriji, otpadnim vodama i vodovodima, faramaceutskoj industriji, kemijskoj industriji, cementarama i vapnarama.

Primjeri DCS sustava