Automatizirani sustavi za mesnu industriju donose mnoge prednosti, kako proizvođačima, tako i potrošačima mesnih proizvoda. Međutim, korištenje takvih sustava stvara sasvim nove probleme u sferi održavanja, ali i sigurnosti. Međunarodna tvrtka BANSS ih je uspješno uklonila ostvarivši suradnju s eWON-om, tvrtkom koja nudi VPN komunikacijska rješenja za industriju. Rezultat je unaprijeđena struktura održavanja, koja znatno smanuje vrijeme potrebno za reagiranje na probleme u radu sustava.

Automatizacija u službi povećane kvalitete i sigurnosti

Razvojem tržišta i potreba prodavača i proizvođača u mesnoj industriji javila se i potreba za automatizacijom procesa. Tu su i međunarodne odredbe kojima se propisuju standardi za kvalitetu, higijenu i sigurnost koje male mesnice sve teže uspijevaju zadovoljiti.

Upravo u svrhu zadovoljenja rigoroznijih propisa, tvrtka BANSS specijalizirala se za proizvodnju automatiziranih sustava za klanje. Njihovi pogoni omogućuju visok stupanj automatizacije u mesnoj industriji. Rezultat je strogo pridržavanje higijenskih i sigurnosnih standarda, ali i povećanje kvalitete mesnih proizvoda.

ewon cosy

BANSS i eWON: Optimizacija sustava održavanjem na daljinu

BANSS-ovi automatizirani sustavi vrhunski su pogoni, ali njihovo korištenje prate i neki problemi vezani kako uz održavanje, a tako i uz sigurnost. Rješenje svih tih problema tvrtka je pronašla u uvođenju održavanja na daljinu, što im je omogućila suradnja s eWON-om.

U mesnoj je industriji pogotovo je važno da sve ide glatko, radilo se o pojedinačnim strojevima ili cjelokupnim pogonima. Problemi u radu sustava mogu rezultirati rizicima za potrošače i gubicima cijelih zaliha. Dodatno, BANSS opskrbljuje tvornice diljem svijeta, što znači da bi njihovi tehničari stalno morali izlaziti na teren da bi osigurali gladak rad svih pogona. Iz svih je tih razloga vrlo važna brzina reagiranja na probleme koji iskrsnu periodički.

Održavanje na daljinu nova je struktura koja omogućuje povezivanje pojedinačnih pogona s BANSS-ovim sjedištem u Hessenu. Čim iskrsne problem u radu nekog od sustava, tehničari prime sve potrebne podatke i spremni su za njegovo rješavanje, bez da moraju izlaziti na teren. Rezultat je povećana brzina reagiranja na kvarove, a samim time i optimizacija cjelokupnog sustava.

eWON Cosy: Tehnologija iza napretka automatizacije

Sve je te napretke u održavanju automatiziranih sustava za klanje omogućilo eWON-ovo komunikacijsko rješenje po imenu eWON Cosy. Radi se o ruteru koji, u kombinaciji s Talk2M tehnologijom, pruža neprekinut pristup internetu, bez obzira na infrastrukturu koju pojedini pogon koristi. Najveće su mu prednosti pouzdanost i jednostavnost korištenja.