Pon-Pet 08:00-17:00

+385 (1) 55 88 988
MAIL PROEL

Pošaljite nam upit!

info@proel.hr

Lokacija PROEL

Radnička cesta 177

10 000 Zagreb, HR
MAIL PROEL
Lokacija PROEL

IFM procesni senzori / instrumenti

IFM procesni senzori instrumentacija

6 veljače, 2024

IFM nudi impresivan asortiman visokokvalitetnih mjernih instrumenata koji pružaju precizna mjerenja kao i iznimnu ponovljivost mjerenja. Bilo da vam je potreban precizan mjerač protoka, mjerenje vibracija, mjerenje temperature, mjerenje tlaka, mjerenje razine, mjerenje provodljivosti ili drugih parametara.

IFM nudi širok spektar mjernih instrumenata koji će zadovoljiti vaše zahtjeve. Njihovi instrumenti su optimizirani za industrijsku primjenu, pružajući vam pouzdanost i preciznost koja je potrebna za vaše poslovanje.

Jedna od velikih prednosti, danas je, iznimna kvaliteta proizvoda, kratki rok isporuke i iznimno pristupačna cijena koja čini IFM instrumente optimalnim za niz aplikacija. Glavne grupe proizvoda u kategoriji IFM instrumenata donosimo u nastavku teksta.

IFM senzori tlaka / senzori za vacuum

IFM nudi širok raspon elektroničkih senzora tlaka koji zadovoljavaju zahtjeve različitih industrijskih primjena. Keramičko-kapacitivna mjerna ćelija, isprobana i testirana milijunima puta, nadopunjena je mjernom ćelijom od nehrđajućeg čelika s tankoslojnim ili debeloslojnim žičanim mjeračima napetosti (serija PK, PV, PT) i piezorezistivnom mjernom tehnikom (za pneumatske primjene).

Sve jedinice imaju robusna kućišta i ne zahtijevaju pokretne dijelove kao što su klipovi ili opruge. Rezultat: senzori su iznimno otporni na udarce i vibracije te rade bez ikakvog trošenja ili održavanja.

Isprobana keramičko-kapacitivna mjerna ćelija otporna je na koroziju i dugotrajno stabilna. To osigurava dosljednu i dugoročnu točnost izmjerenih vrijednosti. Senzori su otporni na dinamičke vršne tlakove i jamče visoku otpornost na preopterećenje čak i u slučaju ekstremnih vršnih tlakova koji se javljaju na primjer kod ventila koji se brzo zatvaraju.

Jedinice s žičanim mjeračem naprezanja u tehnologiji debelog filma na mjernoj ćeliji od nehrđajućeg čelika odlikuju se svojim vrlo kompaktnim i robusnim dizajnom. Mogu se koristiti u gotovo svim industrijskim područjima. Zavarena mjerna ćelija od nehrđajućeg čelika bez ikakvih brtvi osigurava visok stupanj sigurnosti, posebno za primjene s tlakovima plina do 600 bara, kao i u tehnici klimatizacije i hlađenja gdje se koriste agresivne rashladne tekućine (freoni).

IFM senzor nivoa / razine

IFM elektronički senzori razine nadziru razinu punjenja tekućina ili rasutih materijala u spremnicima, spremnicima i silosima. Čak se i kritični uvjeti procesa, poput pražnjenja hidrauličkog spremnika ili nenamjernog prelijevanja spremnika, nadgledaju pomoću senzora za razinu.

Asortiman proizvoda IFM uključuje jedinice za kontinuirano mjerenje razine ili mjerenje u točci. Ovisno o primjeni, nude se različiti principi mjerenja poput kapacitivnog radara ili mjerenja hidrostatičke razine. Za beskontaktno otkrivanje razine mogu se koristiti čak i fotoelektrični senzori udaljenosti ili 3D sustavi kamera.

Elektronički IFM senzori mogu bez mehaničkih dijelova ili plovaka. To senzore čini posebno robusnima i pouzdanima. Daljnje prednosti elektroničkih senzora su indikacija na lokalnoj razini i jednostavno podešavanje točke prebacivanja pomoću tipki.

Za sve mjerljive parametre unutar svoje ponude imaju i higijenske izvedbe mjerača za farmaceutsku i prehrambenu industriju.

IFM Senzori protoka / Mjerači protoka

Portfolio proizvoda tvrtke IFM uključuje senzore protoka s različitim principima mjerenja za nadzor najrazličitijih vrsta medija, uključujući vodu, ulja i rashladne tekućine, ali i zrak, komprimirani zrak ili agresivne medije. Područja njihove primjene kreću se od jednostavnih nadzornih zadataka do preciznih mjerenja protoka.

Glavne grupe IFM mjerača protoka su:

 • Magnetsko-induktivni volumetrijski mjerač protoka
 • Kompaktni senzor protoka od nehrđajučeg čelika
 • Kompaktni senzor protoka za Hygienic aplikacije
 • Kompaktni senzor protoka sa zaslonom
 • Mehatronički mjeraći protoka u viskotlačnim aplikacijama
 • Mehatronički mjerač protoka sa zaslonom
 • Mehatronički senzor protoka
 • Vortex mjerači protoka s zaslonom
 • Vortex mjerač protoka bez zaslona
 • Senzor modularnog protoka
 • Mjerna elektronika za senzore protoka
 • Ultrazvučni mjerač protoka

Temperaturni senzori

Temperatura je fizička varijabla koja se najčešće mjeri u strojevima i linijama. U prehrambenoj industriji, industriji pića i farmaceutskoj industriji koriste se temperaturni senzori kako bi se osiguralo da proizvodi imaju točnu temperaturu.

U primjenama alatnih strojeva i mobilnim aplikacijama, temperatura ili temperaturna razlika izmjerena na pogonima, zupčanicima i motorima igraju važnu ulogu kao pokazatelj stanja stroja. U industriji čelika, metala i stakla nadzor temperature rashladnih krugova služi za sprečavanje pregrijavanja. IFM nudi veliki izbor temperaturnih senzora koji odgovaraju različitim temperaturnim rasponima, dubinama ugradnje, uvjetima okoline i medijima.

Analitički senzori

Senzori vodljivosti su namijenjeni za upotrebu u prehrambenoj i farmaceutskoj industriji. Oni otkrivaju vodljivost i koncentraciju različitih medija i mogu razlikovati npr. sredstva za čišćenje, vodu za ispiranje i prehrambeni proizvod. To znači da nije moguće samostalno pratiti proizvod, već i smanjiti rasipanje proizvoda i vode za ispiranje (CIP/SIP).

Senzori za ulje nadziru kvalitetu hidrauličkih tekućina i ulja za podmazivanje dok senzor vlažnosti ulja tipa LDH mjeri relativnu vlažnost i koncentraciju vode u ulju.

Senzori vibracija

Sustavi za nadzor vibracija koriste se za najčešće za održavanje strojeva. Pomažu u pravodobnom otkrivanju oštećenja stroja i sprječavanju skupe posljedične štete. IFM sustavi vibracije uključuje transmitere vibracija, senzore vibracija, akcelerometre i elektroniku za senzor vibracije.

Odašiljači i senzori vibracija otkrivaju oštećene ležajeve i neuravnoteženost u pogonima i rotirajućim dijelovima stroja. U kombinaciji s dijagnostičkom elektronikom, akcelerometri omogućuju praćenje vibracija velikih pogona.

PROEL dugogodišnji zastupnik IFM za Hrvatsku

IFM electronics, kroz partnerstvo s tvrtkom PROEL, pruža podršku i stručno znanje našim hrvatskim kupcima. Naš tim stručnjaka je posvećen pružanju tehničke podrške i savjetovanja kako bismo osigurali pravilnu primjenu naših proizvoda i zadovoljstvo naših klijenata. Ovo partnerstvo omogućuje hrvatskim tvrtkama pristup inovativnim i visokokvalitetnim rješenjima koje nudi IFM electronics.

PROEL pruža podršku kupcima, tehničko savjetovanje, testiranje aplikacija, posudbe DEMO opreme, školovanje, projektiranje i stručno znanje kako bi osigurala pravilnu primjenu i pravilan odabir proizvoda u industrijskim okruženjimaTvrtka PROEL raspolaže s lagerom IFM proizvoda: induktivni senzori, kapacitivni senzori, optički senzori, sve opcije kabela za senzore i konektore i drugo. Osim toga, za opremu koja nije na lageru, možemo ju brzo dobaviti s lagera u Njemačkoj.

Moglo bi vas zanimati