Pon-Pet 08:00-17:00

+385 (1) 55 88 988
MAIL PROEL

Pošaljite nam upit!

info@proel.hr

Lokacija PROEL

Radnička cesta 177

10 000 Zagreb, HR
MAIL PROEL
Lokacija PROEL

Kontrola temperature: Grijanje, hlađenje i ventilacija elektro ormara

Fandis kontrola temperature

31 listopada, 2022

Gotove sustave i komponente za ventilaciju, hlađenje, grijanje i regulaciju temperature u industrijskom okruženju donosi nam tvrtka Fandis S.p.A. U pitanju je talijanska tvrtka s bogatim iskustvom u navedenom području djelovanja, a njihov asortiman proizvoda upotpunjuje rasvjeta elektro ormara i signalni tornjevi.

Samim time što izrađuju specijaliziranu industrijsku opremu jamstvo je kvalitete te ih sa sigurnošću možemo predstaviti kao pouzdanog partnera. Fandis proizvodi i gotova rješenja koja imamo u ponudi zadovoljavaju sve zahtjeve standardnih aplikacija, a činjenica da se oslanjamo na njih dokazuju svi ugrađeni proizvodi u projektima našeg odjela inženjeringa.

Protok zraka – apsolutna kontrola

Izuzimanjem tvorničkog defekta opreme iz najčešćih uzroka kvarova ili grešaka, primjećujemo da dugotrajnost opreme direktno ovisi o radnim uvjetima. Osiguravanjem da oprema radi u idealnim uvjetima znatno smanjujemo mogućnost ranog kvara opreme te indirektno povisujemo pouzdanost sustava. U stvarnosti, životni vijek komponente ovisi o temperaturi i razini vlažnosti unutar elektro ormara. Zbog toga je nužno kontrolirati navedene parametre.

Preporučena prosječna radna temperatura unutar elektro ormara je 35°C, s relativnom vlagom od najviše 60%. Fandis nudi širok raspon rješenja za učinkovitu disipaciju toplinske energije iz električnih komponenti kroz različite industrijske aplikacije.

Sustavi ventilacije u elektro ormarima

Praktično i najčešće rješenje za odvođenje topline iz elektro ormara u industriji i zaštitu elektroničkih komponenti od pregrijavanja. Ventilatori s filter rešetkom kanaliziraju topli zrak kroz hladnjak, a filtrirani vanjski zrak usisava se u kabinet, izbacujući zagrijani zrak kroz filter rešetke ili krovne jedinice.

Asortiman ventilacijskih sustava Fandis podijeljen je u tri glavne kategorije: filtrirani zrak (filtarski ventilatori, krovne jedinice); lokalizirani zrak (standardni i specijalni kompaktni ventilatori); veliki volumen zraka (ventilatori s vanjskim rotorom i ventilatori za visoke protoke zraka). Saznajte više.

Zaštita od kondenzacije unutar elektro ormara

Sustavi kontrole klimatskih uvjeta bitan su dio Fandis kataloga koji sadrži niz rješenja za ugradnju u industrijske elektro ormare. Grijači se koriste za sprječavanje stvaranja kondenzata unutar elektro ormara uzrokovanog razlikom temperature između unutrašnjosti elektro ormara i temperature okoliša. Opremu time štitimo od mogućnosti nastanka kratkog spoja, korozije, pregrijavanja komponenata itd.

Fandis katalog uključuje različite vrste klimatizacijskih sustava za elektro ormare, kao što su termo-električne jedinice, sustavi za hlađenje zraka i rashladne jedinice. Rashladne jedinice koriste se u situacijama kada je potrebno znatno sniziti unutarnju temperaturu ormara kako bi se osigurali optimalni radni uvjeti za sve ugrađene komponente. Saznajte više.

Kontrola i regulacija temperature i vlažnosti

Uređaji za kontrolu topline mogu regulirati razinu temperature i vlažnosti unutar kabineta kako bi se održali optimalni klimatski uvjeti, uz mogućnost elektroničkog nadzora toplinskih parametara korištenjem mrežne infrastrukture i IIoT tehnologije.

U Fandis katalogu nalaze se mehanički regulatori, kao što su termostati, dvostruki termostati, higrostati. I naravno, novi uređaj Sensis koji, među svojim funkcijama, može komunicirati s nekim od aktuatora instaliranih na ploči, kako bi se iskoristile sve prednosti IIoT-a i preventivnog održavanja (za više informacija idite na poseban odjeljak našeg web stranica). Saznajte više.

Osvjetljenje elektro ormara – LED lampe

Lampe s LED tehnologijom namijenjene pravilnom osvjetljavanju elektro ormara i električnih ploča među najvažnijim su elektrotehničkim sustavima koje nudi Fandis. LED lampe jamče visoku razinu energetske učinkovitosti i dobro osvjetljenje unutar elektro ormara, pojednostavljujući operacije instalacije i smanjujući rizik od pogreške tijekom pregleda i održavanja sustava.

Fandis LED lampe učinkovito odgovaraju na potrebu za visokim učinkom, svjetlinom i uštedom energije. Kvaliteta izrade jamči duži vijek trajanja i niže troškove održavanja od svojih fluorescentnih konkurenata. Saznajte više.

Gdje i kako do Fandis proizvoda?

Tvrtka PROEL dugogodišnji je partner i distributer Fandis opreme u Hrvatskoj, a više o njima i njihovim proizvodima možete pronaći na stranici Zastupstva. Više informacija možete pronaći i na stranicama dobavljača, kao i u brošuri koja je dostupna na poveznici.

Naši prodajni inženjeri rado će odgovoriti na svaki vaš dodatni upit, a njima se možete obratiti i za narudžbu opreme, specifikaciju opreme i informiranje o rokovima dobave. Koji su odlični, jer frekventni dio opreme držimo na našem lageru u Zagrebu. Nazovite nas na +385 (1) 5588 988 ili pošaljite upit na info@proel.hr . PROEL tim spremno čeka. 

Moglo bi vas zanimati