Politika privatnosti

PROEL grupa

         Tvrtka Proton EL d.o.o. snažno podupire Politiku privatnosti i brine o zaštiti osobnih podataka svojih kupaca, klijenata, zaposlenika i posjetitelja internet stranica (web adresa: www.proel.hr). Informiranje o našim uslugama i korištenje internet stranice moguće je bez naznaka osobnih podataka, no, za pružanje određenih usluga i informacija, osobni podaci postaju neophodni.

Obrada vaših osobnih podataka, kao što su ime, adresa, e-mail ili telefonski broj, uvijek će biti u skladu s Općom odredbom o zaštiti podataka (GDPR) i sukladna internim propisima tvrtke o obradi privatnih podataka (Politika privatnosti), te se koriste u svrhu poslovanja tvrtke.

Pomoću ove Politike privatnosti želimo vas obavijestiti o prirodi, opsegu i svrsi osobnih podataka koje prikupljamo i obrađujemo. U najboljoj vjeri informiramo zaposlenike, korisnike naših usluga i web stranice, o svim pravima koje imaju vezanima uz prikupljanje i obradu osobnih podataka.

Proton EL d.o.o. implementirao je razne tehničke i organizacijske mjere predostrožnosti, s ciljem što veće sigurnosti privatnih podataka. U određenim slučajevima, kao što je razmjena privatnih podataka putem internet stranice, a koja može biti podložna nehotično nastalim sigurnosnim propustima, apsolutna sigurnost podataka nije moguća.

U slučajevima kada dođe do sigurnosnih propusta ili neovlaštenog pristupa privatnim podacima, Proton EL d.o.o. ne preuzima odgovornost za eventualnu štetu koja nastane. Iako ulažemo maksimalne napore da spriječimo takve situacije, one su uvijek moguće, stoga unosom podataka podrazumijeva se da ste upoznati sa svim potencijalnim rizicima.

Koje podatke pohranjujemo?

Kako bi mogli odgovoriti na vaš upit, informirati vas o ponudama i promocijama, izvršiti uslugu prema ugovoru ili isporučiti naručenu robu, tvrtka Proton EL d.o.o. zaprimit će i obraditi podatke kao što su: ime, OIB, adresa, email, broj telefona / mobitela, i slično.

Određeni podaci, koji se u pojedinim slučajevima mogu okarakterizirati kao osobni podaci, kao što su IP adresa ili podaci o upotrebi web sadržaja, tehnički su generirani. Samo u iznimnim slučajevima takvi podaci mogu se obrađivati i pohranjivati, u skladu s pravnim okvirima.

Određene podatke prikupljamo automatski prilikom posjete internet stranici, kao što su broj posjeta, dužina zadržavanja na internet stranici, broj pregledanih stranica, vrsta pretraživača, izvor posjete, i slično. Navedeni statistički podaci mogu se koristiti za analizu i unaprjeđenje naših internet stranica i povećanja kvalitete korisničkog iskustva.

Linkovi na vanjske sadržaje i društvene mreže

Politika privatnosti tvrtke Proton EL d.o.o. ne primjenjuju se na web stranicama trećih strana, niti na povezanim društvenim mrežama (Facebook, Twitter, LinkedIn, itd.). Na našoj web stranici moguće je naći poveznice prema drugim web lokacijama, uključujući i društvene mreže, ali one imaju definiranu vlastitu politiku privatnosti i uvjete korištenja. Tvrtka Proton EL d.o.o. ne odgovara za sadržaj i eventualnu štetu nastalu korištenjem drugih internet stranica i društvenih mreža.

Pohrana i čuvanje vaših osobnih podataka

Privatne podatke prikupljene za potrebu provedbe ugovora, usluge ili isporuku robe, čuvat će se i nakon što ugovor završi ili usluga i roba isporuči, za potrebe računovodstva, izdavanja računa, marketinga i zbog pružanja jamstva na proizvod ili uslugu.

Podaci dostavljeni putem kontakt forme na internet stranici ili poslane putem e-maila, skladištit će se na serverima trenutnog pružatelja IT usluga, sukladno važećem pravilniku o čuvanju i obradi podataka istog poslužitelja.

Proton EL d.o.o. ne prikuplja svjesno, niti koristi osobne podatke maloljetnih osoba (svaki korisnik mlađi od 18 godina). Ako sumnjate da je vaše dijete podijelilo neki osobni podatak s nama, možete nam se javiti za više informacija.

Dijeljenje vaših osobnih podataka

Tvrtka Proton EL d.o.o. u određenim slučajevima vaše će podatke podijeliti s trećom stranom, u slučaju da to od nas zatraže zakonodavna tijela, u svrhu izvršavanja svojih ugovornih obaveza ili za isporuku naručene robe. Iz navedenih razloga vaše podatke dostavit ćemo, između ostalog:

  • Državnim ili drugim zakonom ovlaštenim tijelima, na zahtjev
  • Subjektima koji nam pružaju pravne, računovodstvene ili porezne usluge
  • Banci, u slučaju povrata sredstava
  • Pošti ili kurirskim službama zaduženim za dostavu pošte i robe
  • Pružateljima IT usluga i hosting kompaniji, i sl.

Live chat i kontakt forma – Pure Chat

Sredinom listopada 2018. godine na našu internet stranicu integrirali smo takozvanu live chat skriptu za tehničku podršku i prodaju uživo svim našim kupcima. Autor platforme je tvrtka Pure Chat, na čijim serverima se skladište i obrađuju privatni podaci, sukladno važećim uvjetima korištenja (web adresa: https://purechat.com/terms ).

Privatni podaci kod prijave za posao

Tvrtka Proton EL d.o.o. na više načina može zaprimiti vaše molbe za posao. U svojim natječajima ne namećemo koje sve podatke morate dostaviti u svojim molbama i životopisima, no poželjno je dostaviti nam što više relevantnih podataka, a koje možemo grupirati na sljedeći način: 1) identifikacijski podaci (ime i prezime, datum rođenja); 2) kontakt podaci (adresa, broj telefona, adresa elektronske pošte); i 3) informacije o stupnju obrazovanja, posebnim vještinama i radnom iskustvu (završena škola ili fakultet, završeni treninzi i tečajevi, prethodni poslodavci, službena radna mjesta i opisi posla).

Općenito, odluka o informacijama koje će se naći u Vašem životopisu ovisi isključivo o Vama. U svakom slučaju, Agencija za zaštitu osobnih podataka (AZOP) vas savjetuje izbjegavati slanje nepotrebnih informacija, koje nisu bitne za postupak zapošljavanja (a kao primjer se navode; informacije o bračnom statusu, broj osobne iskaznice ili OIB, nevažni interesi i hobiji, i slično).

Svi dostavljeni materijali spremat će se u digitalnom ili pisanom obliku dok god postoji interes tvrtke za eventualno zapošljavanje ili do korištenja prava na zaborav. Do informacija koje sve podatke imamo o vama možete doći upitom Voditelju obrade osobnih podataka, kojem možete poslati i zahtjev za zaborav prema uputama u nastavku teksta.

Pregled, izmjena podataka i pravo na zaborav

Voditelj obrade podataka odgovorit će na svaki razumni zahtjev za pregled i izmjenu prikupljenih privatnih podataka. Isto vrijedi i za korištenje prava na zaborav.

Voditelj obrade osobnih podataka

Voditelj obrade podataka je tvrtka Proton EL d.o.o., koja brine o svrsi i obradi vaših privatnih podataka , te nas možete kontaktirati za sve informacije o vašim privatnim podacima, kao i za korištenje eventualnog prava na zaborav.

Broj telefona: +385 (0)1 5588 988

Izmjena Politike privatnosti

Tvrtka Proton EL d.o.o. zadržava pravo na izmjenu svoje Politike privatnosti, u svakom trenutku, bez prethodne obavijesti, a sve izmjene bit će vidljive na web adresi www.proel.hr/politika-privatnosti .

Kolačići – Cookies

          Tvrtka Proton EL d.o.o. na svojim web stranicama na adresi www.proel.hr koristi takozvane kolačiće radi poboljšanja usluge i korisničkog iskustva. Pristupom web stranici prihvaćate korištenje kolačića, jer bitno je znati da internet stranica funkcionira u potpunosti ispravno samo ako su dopušteni svi kolačići.

Definicija kolačića

Kolačići (eng. cookie) su datoteke koje koristi vaš preglednik (eng. browser), koji te datoteke pohranjuje na vaše računalo. Te datoteke nisu opasne za vaše računalo, te pomažu našoj internet stranica da shvati tko posjećuje internet stranicu i pruži vam maksimalno korisničko iskustvo, prilagođeno vašem uređaju, lokaciji, te kako bi ubrzalo rad i učitavanje datoteka kod svake iduće posjete.

Bitno je znati kako kolačići nisu zloćudni kod ili virus, ne prepoznaju vaše osobne podatke, niti prate vaš rad na računalu, a koriste ih preko 90% internet stranica u svijetu. Također, korištenje kolačića nije povezano s reklamama, oglasima i spam porukama koje eventualno primate.

Koje kolačiće koristi www.proel.hr

  • Kolačići sesije (eng. session cookies) su privremeni kolačići, koji su neophodni za normalan rad stranice, te istječu odmah nakon što napustite našu internet stranicu.
  • Kolačići “_ga” (zadržavaju se na računalu 2 godine), “_gid” (zadržavaju se na računalu 1 dan), “_gat” (zadržavaju se na računalu 1 minutu) služe nam za analizu posjećenosti naših internet stranica, a koju nam pruža tvrtka Google Inc. kroz program “Google Analytics”. Pomoću ovih kolačića Google neće povezati vašu IP adresu s drugim podacima koje posjeduje o vama. Sve informacije koje se generiraju kroz ovu vrstu kolačića pohranjuje Google na svojim serverima u Sjedinjenim Američkim Državama, a na koji način ih skladište i što s njima rade moguće je pročitati u njihovim Pravilima o privatnosti.

Blokiranje i brisanje kolačića

Svaki korisnik ima mogućnost blokiranja i brisanja određenih ili svih kolačića. Prikupljanje kolačića moguće je prilagoditi u postavkama preglednika, a određeni preglednici omogućuju vam korištenje stranica u tzv. anonimnom načinu rada, koje ograničava ili u potpunosti blokira prikupljanje podataka na vaše računalo, kao i brisanje svih kolačića nakon što napustite stranicu.

Svaki preglednik ima detaljno objašnjeno na koji način možete prilagoditi prikupljanje kolačića, kao i kako naknadno obrisati te kolačiće, a upute možete naći na idućim linkovima: