Pon-Pet 08:00-17:00

+385 (1) 55 88 988
MAIL PROEL

Pošaljite nam upit!

info@proel.hr

Lokacija PROEL

Radnička cesta 177

10 000 Zagreb, HR
MAIL PROEL
Lokacija PROEL

SCADA – korak bliže Industry 4.0 standardu

Tvrtka Proton EL d.o.o. nudi svojim klijentima izradu novih, kao i održavanje već postojećih SCADA sustava. SCADA (eng. Supervisory Control And Data Acquisition) je računalni sustav koji služi za nadzor i upravljanje industrijskim procesima. Sustav je dizajniran na način da krajnjem korisniku omogući bolju kontrolu nad proizvodnim procesima i povećanje učinkovitosti u pojedinim proizvodnim pogonima.

Odabirom SCADA sustava klijent dobiva jedinstveni proizvod koji je moguće programirati i prekrojiti u skladu s njegovim individualnim potrebama, što SCADA-u čini idealnim izborom za gotovo sve vrste proizvodnih pogona.

Ovisno o potrebama klijenta SCADA može vršiti razne tipove upravljanja i nadzora, od jednostavnog (kao što je kontrola temperature, vlage, protoka itd.) pa sve do upravljanja čitavim proizvodnim postrojenjima. Osim toga, SCADA ima dodatnu mogućnost praćenja trendova u proizvodnji, statističke analize podataka, a što krajnjem korisniku pruža jedinstvenu priliku da poboljša učinkovitost odabranih proizvodnih procesa, te tako poveća svoju konkurentnost na tržištu.

Značajke
Najvažnije značajke SCADA sustava:

  • grafičko sučelje i funkcionalnost krojeni prema Vašim potrebama
  • bilježenje trendova, konstrukcija grafova i statistička analiza
  • alarmiranje i e-mail obavijesti
  • automatsko izvještavanje (PDF, CSV)
  • udaljeni pristup i mnoge druge.
Iskustvo
Naši inženjeri imaju iskustvo sa sljedećim SCADA sustavima:

Primjeri SCADA sustava