Pon-Pet 08:00-17:00

+385 (1) 55 88 988
MAIL PROEL

Pošaljite nam upit!

info@proel.hr

Lokacija PROEL

Radnička cesta 177

10 000 Zagreb, HR
MAIL PROEL
Lokacija PROEL
Euchner Hrvatska

EUCHNER GmbH + Co. KG
Kohlhammerstraße 16
70771 Leinfelden-Echterdingen, Njemačka

EUCHNER Hrvatska

EUCHNER je njemačka tvrtka, osnovana davne 1940. godine, specijalizirana za sigurnosne inženjerske sustave i opremu u industriji. Tvrtka razvija i proizvodi široku paletu sigurnosnih proizvoda i sustava za zaštitu osoblja i strojeva u industrijskim okruženjima. EUCHNER sigurnosna oprema i sustavi dizajnirana su da zadovolje stroge sigurnosne standarde i propise, a istodobno pružaju učinkovite i pouzdane zaštitne mehanizme.

Kao stručnjaci za inženjering u sigurnosti strojeva, EUCHNER razvija i proizvodi sigurnosne proizvode i rješenja prilagođena zahtjevima kupaca iz raznih sektora industrije. U svome portfoliu nude široki raspon sigurnosne opreme i sustava za zaštitu strojeva i osoblja kao što su MGB zaštitne sigurnosne brave, elektromehanički sigurnosni prekidači, Interlock brave, EKS brave, mehaničke krajnje sklopke, sigurnosni releji, sigurnosni PLC i AS-i, E-STOP, Joystick i druga popratna sigurnosna oprema.

EUCHNER sigurnosna inženjerska rješenja koriste se u širokom rasponu industrija, uključujući proizvodnju, automobilsku industriju, pakiranje, robotiku itd. Ova rješenja pomažu tvrtkama da se pridržavaju sigurnosnih propisa, smanjuju rizik od nezgoda i stvaraju sigurnije radno okruženje za zaposlenike. Integriranjem EUCHNER sigurnosnih proizvoda, tvrtke mogu poboljšati operativnu učinkovitost dok prioritet stavljaju na dobrobit svoje radne snage.

Asortiman EUCHNER proizvoda

Više o proizvodima

Multifunctional Gate Box MGB

Multifunctional Gate Box MGB je inovativno sigurnosno rješenje dizajnirano za povećanje sigurnosti industrijskih strojeva, pokretnim zaštitama i vratima. Sustav MGB integrira višestruke sigurnosne funkcije u jedan uređaj koje odlikuje modularni dizajn, sigurnosne funkcije, guard locking, integrirana elektronika za kontrolu i monitoring, interlock funkcija kao i veliki broj interface protokola: Profinet, Ethernet/IP, EtherCAT, PROFIsafe, IO-Link i dr.

Sigurnosni prekidači kodirani transponderom

EUCHNER sigurnosni prekidači kodirani transponderom s opcijom ili bez „guard locking“ su uređaji koji se koriste u industrijskim i proizvodnim okruženjima kako bi se osigurala sigurnost osoblja i opreme. Ovi sigurnosni prekidači koriste tehnologiju transpondera za pružanje dodatnog nivoa sigurnosti i sprječavanje neovlaštenog pristupa opasnim područjima ili strojevima. Korištenje sigurnosnih prekidača kodiranih transponderom povećava sigurnost industrijskih radnih mjesta osiguravajući da samo ovlašteno osoblje može pristupiti opasnim područjima. To smanjuje rizik od nezgoda, ozljeda i oštećenja strojeva.

Magnetski kodirani sigurnosni prekidači

EUCHNER magnetski kodirani sigurnosni prekidači su uređaji dizajnirani za povećanje sigurnosti u industrijskim i proizvodnim okruženjima sprječavanjem neovlaštenog pristupa opasnim područjima ili strojevima. Ovi prekidači koriste tehnologiju magnetskog kodiranja kako bi osigurali pouzdanu metodu osiguranja sigurnosti otpornu na neovlašteno korištenje. Više informacija na stranici dobavljača.

Elektromehanički sigurnosni prekidači

EUCHNER Elektromehanički sigurnosni prekidači su sigurnosni proizvodi dizajniranih za nadzor položaja zaštite, vrata i drugih pristupnih točaka na strojevima i linijama. Ovi prekidači osiguravaju da se strojevi zaustave ili podvrgnu određenim sigurnosnim mjerama kada se zaštita otvori. Ovi prekidači koriste kombinaciju mehaničkih i električnih komponenti kako bi osigurali sigurnost. Korištenje elektromehaničkih sigurnosnih prekidača pridonosi sigurnosti na radnom mjestu pružanjem fizičke barijere koja sprječava pristup opasnim područjima ili opremi dok su u radu.

Uređaji za zaustavljanje u nuždi

EUCHNER uređaji za zaustavljanje u nuždi su E-STOP tipkala i prekidači za zaustavljanje u nuždi kritične su sigurnosne komponente koje operaterima omogućuju brzo zaustavljanje strojeva u slučaju nužde odnosno u slučaju opasnosti osoblja ili rada samoga stroja. Ovi uređaji igraju ključnu ulogu u sprječavanju nezgoda i održavanju sigurnosti operatera i osoblja za održavanje.

EUCHNER Sigurnosne blokade

Enebling prekidač

EUCHNER Enebling prekidač se često naziva “uređaj za uključivanje” a to su sigurnosni uređaji dizajnirani da omoguće operateru da omogući/onemogući odnosno pokrene rad stroja uz održavanje visoke razine sigurnosti. Ovi se prekidači obično se koriste u industrijskim postavkama gdje rad stroja zahtijeva izravnu interakciju ili intervenciju operatera u području rada stroja. Dolaze u različitim oblicima i konfiguracijama kako bi odgovarali različitim industrijskim primjenama. Oni su sastavni dio osiguravanja sigurnosti rukovatelja tijekom rada stroja zahtijevajući izravnu kontrolu i interakciju. Više informacija na stranici dobavljača

HAND-HELD pendant station & Handwheels

EUCHNER HAND-HELD pendant station & Handwheels su uređaji koji se koriste u industrijskim okruženjima kako bi operaterima pružili prikladan i siguran način upravljanja strojevima i opremom. Ovi su uređaji dizajnirani da budu prijenosni, omogućujući rukovateljima da upravljaju strojevima s udaljenosti, a da istovremeno zadrže siguran položaj.

Hand-hald pendant station su prijenosni uređaji za upravljanje koje operateri mogu držati u rukama. Obično se sastoje od gumba, prekidača i drugih upravljačkih elemenata koji operaterima omogućuju pokretanje, zaustavljanje i upravljanje različitim funkcijama strojeva ili opreme. Handwheels su uređaji za ručnu kontrolu koje operateri mogu okretati rukom kako bi prilagodili položaj ili kretanje strojeva ili opreme. Obično se koriste za zadatke poput ručnog pozicioniranja i finog podešavanja. Oba ova uređaja pružaju operaterima mogućnost upravljanja strojevima sa sigurnije udaljenosti uz zadržavanje izravne kontrole nad kritičnim funkcijama. Više informacija na stranici dobavljača.

Joystick upravljači

EUCHNER Joystick upravljači su upravljački uređaji koji se koriste u industrijskim aplikacijama kako bi operaterima pružili svestran i ergonomski način upravljanja strojevima, opremom i procesima. Ovi upravljači na Joystick omogućuju preciznu i višesmjernu kontrolu, što ih čini prikladnima za različite zadatke koji zahtijevaju dinamičan i fleksibilan pokret. Više informacija na stranici dobavljača.

Position switch & Multiple limit switch

EUCHNER Position switch & Multiple limit switch su uređaji koji se koriste u industrijskim okruženjima za nadzor položaja strojeva, opreme ili drugih pokretnih dijelova. Oni daju ključne povratne informacije kontrolnim sustavima, osiguravajući pravilan rad, sigurnost i točno pozicioniranje. Ovi prekidači imaju značajnu ulogu u održavanju učinkovitosti i sprječavanju nezgoda u raznim industrijskim procesima.

Position switch ili Prekidači položaja koriste se za otkrivanje specifičnog položaja pokretnog dijela, kao što je komponenta stroja, pokretna traka ili robotska ruka. Oni šalju električne signale kontrolnom sustavu, omogućujući mu da točno prati položaj i izvrši odgovarajuća podešavanja. Multiple limit switch ili Višestruki granični prekidači također poznati kao prekidači s više položaja ili višenamjenski prekidači, napredni su uređaji koji kombiniraju više pojedinačnih funkcija prekidača u jednu jedinicu. Ovi su prekidači vrlo svestrani i nude različite opcije kontrole i povratne informacije. Više informacija na stranici dobavljača

Sigurnosni kontrolni sustavi & RFID sigurnosni sustavi 

EUCHNER Sigurnosni kontrolni sustavi su kontrolni sustavi i moduli koji pomažu u integraciji sigurnosnih uređaja u strojeve i opremu. Ovi sustavi pružaju funkcije praćenja, dijagnostike i kontrole kako bi se osiguralo učinkovito provođenje sigurnosnih mjera.

EUCHNER RFID sigurnosni sustavi su sigurnosni uređaji temeljeni na tehnologiji radiofrekvencijske identifikacije (RFiD). Ovi sustavi pružaju visoku razinu sigurnosti i rješenja za kontrolu pristupa, povećavajući sigurnost industrijskog okruženja.

Više o EUCHNER Hrvatska

PROEL dugogodišnji zastupnik EUCHNER za Hrvatsku

EUCHNER, kroz partnerstvo s tvrtkom PROEL, pruža podršku i stručno znanje našim hrvatskim kupcima. Naš tim stručnjaka je posvećen pružanju tehničke podrške i savjetovanja kako bismo osigurali pravilnu primjenu naših proizvoda i zadovoljstvo naših klijenata. Ovo partnerstvo omogućuje hrvatskim tvrtkama pristup inovativnim i visokokvalitetnim rješenjima koje nudi EUCHNER.

PROEL pruža podršku kupcima, tehničko savjetovanje, testiranje aplikacija, posudbe DEMO opreme, školovanje, projektiranje i stručno znanje kako bi osigurala pravilnu primjenu i pravilan odabir proizvoda u industrijskim okruženjima. Tvrtka PROEL raspolaže s osnovnim lagerom EUCHNER proizvoda, a osim toga, za opremu koja nije na lageru, možemo ju dobaviti s lagera u Njemačkoj.

  Broj zaposlenih

  zaposlenika

  Zarada

  milijuna dolara prometa

  godina postojanja

  Dostava

  isporuka u preko 100 država