Pon-Pet 08:00-17:00

+385 (1) 55 88 988
MAIL PROEL

Pošaljite nam upit!

info@proel.hr

Lokacija PROEL

Radnička cesta 177

10 000 Zagreb, HR
MAIL PROEL
Lokacija PROEL
Fandis Hrvatska

Fandis S.p.A
Via per Castelletto, 65/69
28040 Borgo Ticino NO, Italija

FANDIS Hrvatska

Tvrtka FANDIS je specijalizirani proizvođač opreme za elektro ormare, sa svojim proizvodima kao što su ventilatori, klime, termostati, higrostati, grijači, LED rasvjeta ormara, signalni tornjevi i ostale popratne opreme. FANDIS proizvodi opremu su visoke kvalitete, sukladno svim pravilima i normama. Konstantnim razvojem i suradnjom sa svojim partnerima prate sve tehnološke zahtjeve opreme za ormare u industrijskoj automatizaciji.

FANDIS je specijaliziran za rješenja za upravljanje toplinom u elektro ormarima i strojevima za različite industrije i primjene. Upravljanje toplinom uključuje kontrolu temperature elektroničkih komponenti, strojeva i drugih sustava kako bi se osigurala njihova optimalna izvedba i dugovječnost. Proizvodi za upravljanje toplinom koriste se u širokom rasponu industrija, uključujući industrijsku automatizaciju, telekomunikacije, podatkovne centre, obnovljivu energiju itd. Cilj njihovih proizvoda je osigurati da elektronička oprema ostane unutar sigurnih temperaturnih granica, što pomaže u sprječavanju kvarova, produljuje životni vijek komponenti i povećava ukupnu pouzdanost sustava.

Grupe proizvoda

Ventilatori: FANDIS proizvodi nude različite proizvode iz grupe aksijalnih i centrifugalnih ventilatora i puhala dizajniranih za raspršivanje topline iz elektroničkih kućišta, ormara i industrijske opreme. Ovi ventilatori poboljšavaju protok zraka, sprječavaju pregrijavanje i održavaju stalnu temperaturu unutar kućišta i ormara.

Filtri: FANDIS također proizvodi filtere koji se koriste u kombinaciji s ventilatorima kako bi spriječili ulazak prašine, prljavštine i drugih kontaminanata u elektronička kućišta. Čista cirkulacija zraka pomaže u održavanju učinkovitog prijenosa topline i sprječava začepljenje komponenti otpadom.

Grijači: To su električni grijači integrirani s ventilatorima, dizajnirani za reguliranje temperature unutar kućišta i sprječavanje stvaranja kondenzacije. Grijalice s ventilatorom obično se koriste u okruženjima gdje temperaturne varijacije mogu dovesti do problema povezanih s vlagom.

Termostati i regulatori temperature: FANDIS nudi termostate i regulatore temperature koji pomažu regulirati rad ventilatora, puhala i grijača na temelju unaprijed postavljenih temperaturnih pragova. To osigurava da unutrašnjost kućišta ostane unutar određenog temperaturnog raspona.

Rashladne jedinice / Klime: FANDIS također nudi rashladne jedinice ili klime koje koriste rashladnu tehnologiju za aktivno hlađenje kućišta i ormara. Ove jedinice su posebno korisne u okruženjima gdje je temperatura okoline znatno viša od željene.

Dodatna oprema: uz ove glavne proizvode, FANDIS može ponuditi dodatnu opremu kao što su nosači za ugradnju, adapteri i senzori za poboljšanje performansi i kompatibilnosti njihovih rješenja za upravljanje toplinom.

LED i Fluo Lampe: FANDIS nudi i rasvjetu pogodnu za osvjetljenje kućišta strojeva i elektro ormara a koji su sastavni dio opremanja ormara.

Asortiman Fandis proizvoda

Više o proizvodima

Ventilatori i krovne ispušne jedinice

FANDIS nudi niz proizvoda za upravljanje toplinom, uključujući filtarske ventilatore i krovne ispušne jedinice, dizajnirane za regulaciju temperature i protoka zraka unutar elektroničkih kućišta i ormara. Ovi su proizvodi ključni za sprječavanje pregrijavanja, održavanje optimalnih radnih uvjeta i zaštitu osjetljivih elektroničkih komponenti od zagađivača iz okoliša. Glavni pregled FANDIS filtarskih ventilatora i krovnih ispušnih jedinica:

Značajke ventilatora i ispušnih jedinica

Filter ventilatori 

Filtarski ventilatori su uređaji koji kombiniraju tehnologiju ventilatora s filtracijom zraka kako bi se osigurala odgovarajuća ventilacija i hlađenje elektroničkih kućišta. FANDIS filterski ventilatori obično se sastoje od sljedećih komponenti:

 • Ventilator: Ventilator stvara protok zraka unutar kućišta, pomažući raspršivanju topline koju stvaraju elektroničke komponente.
 • Filter: Filter sprječava ulazak prašine, prljavštine i drugih čestica u kućište. To pomaže u održavanju unutarnjih komponenti čistima i pravilnom funkcioniranju.
 • Kućište: Kućište osigurava sigurno kućište otporno na vremenske uvjete za sklop ventilatora i filtra.

Filtarski ventilatori obično se postavljaju na strane ili na vrh kućišta i ormara. Oni uvlače hladniji vanjski zrak, prolaze ga kroz filtar kako bi uklonili onečišćenja, a zatim cirkuliraju čisti zrak kroz kućište kako bi ohladili unutarnje komponente.

Krovne ispušne jedinice

Krovne odvodne jedinice su ventilacijska rješenja koja se koriste za izbacivanje vrućeg zraka iz kućišta i ormara, obično montiranjem na krov ili gornji dio kućišta. Ove jedinice dobro funkcioniraju u slučajevima kada se topli zrak nakuplja blizu vrha kućišta zbog prirodne konvekcije. FANDIS krovne ispušne jedinice nude:

 • Ventilator: Ventilator u krovnoj ispušnoj jedinici pomaže stvoriti negativni tlak unutar kućišta, omogućujući izvlačenje vrućeg zraka.
 • Ispušna rešetka: Ispušna rešetka obično se nalazi na krovu ili gornjoj ploči kućišta. Omogućuje izlaz izbačenog vrućeg zraka dok sprječava ulazak krhotina. Krovne ispušne jedinice posebno su korisne u okruženjima gdje toplina koju stvaraju elektroničke komponente raste i treba je učinkovito ukloniti kako bi se spriječilo pregrijavanje.

Frame fans

Široka paleta kompaktnih aksijalnih i centrifugalnih ventilatora – dostupnih u standardnim verzijama i verzijama sa zaštitom od prašine i sposobnih za rad u teškim uvjetima okoline – nudi svestrana učinkovita rješenja za upravljanje temperaturom komponenti ugrađenih unutar električnih ploča. Više na stranici dobavljača.

I filtarski ventilatori i krovne ispušne jedinice igraju ključnu ulogu u održavanju temperature i čistoće elektroničkih kućišta. Učinkovitim upravljanjem temperaturom i sprječavanjem nakupljanja kontaminanata, ova rješenja doprinose ukupnoj pouzdanosti i dugovječnosti zatvorenih elektroničkih komponenti. Više na stranici dobavljača.

FANDIS Klima jedinice

FANDIS nudi klima uređaje dizajnirane posebno za elektronička kućišta i ormare. Ovi klima uređaji pružaju aktivno hlađenje uklanjanjem topline iz kućišta i izbacivanjem van. Pomažu u održavanju konstantne temperature unutar kućišta, sprječavaju pregrijavanje i osiguravaju optimalnu izvedbu elektroničkih komponenti. Više informacija pronađite na stranici dobavljača.

Značajke klima jedinica

FANDIS klima uređaji obično nude proizvode ovisno o:

 • Kapacitetu hlađenja: Klima uređaji dostupni su u različitim kapacitetima hlađenja kako bi odgovarali različitim veličinama kućišta i toplinskim opterećenjima.
 • Termostat i kontrola: Ove jedinice često dolaze opremljene termostatom i kontrolnim sustavom za regulaciju temperature unutar kućišta.
 • Filtri za zrak: neki modeli mogu uključivati ​​filtre za zrak kako bi se osiguralo da zrak koji ulazi u kućište bude čist i bez zagađivača.
 • Montaža: Klima uređaji FANDIS dizajnirani su za jednostavnu montažu na bočnu ili gornju stranu elektroničkih kućišta.
 • Učinkovitost: Mnogi su modeli dizajnirani za energetsku učinkovitost, osiguravajući učinkovito hlađenje bez pretjerane potrošnje energije.

FANDIS Termoelektrične jedinice

 • Termoelektrične jedinice, također poznate kao Peltierovi hladnjaci, koriste Peltierov efekt za stvaranje temperaturne razlike na dvije strane modula. Ova se tehnologija može koristiti i za hlađenje i za grijanje. FANDIS bi mogao ponuditi termoelektrične jedinice koje se mogu integrirati u kućišta za lokalno hlađenje ili grijanje.

Neke značajke ovih jedinica mogu uključivati

 • Kompaktna veličina: Termoelektrične jedinice su često kompaktne i mogu biti prikladne za primjene s prostornim ograničenjima.
 • Precizna kontrola: Ove jedinice mogu pružiti preciznu kontrolu temperature, što ih čini prikladnima za situacije u kojima su potrebni specifični temperaturni rasponi.
 • Pouzdanost: Termoelektrične jedinice nemaju pokretnih dijelova, što može pridonijeti njihovoj pouzdanosti i malim zahtjevima za održavanjem.
 • Fleksibilnost primjene: Mogu se koristiti za različite primjene, uključujući hlađenje elektronike, medicinsku opremu i industrijske procese.

FANDIS antikondenzacijski grijači

FANDIS grijači protiv kondenzacije su uređaji dizajnirani za sprječavanje stvaranja kondenzacije unutar elektroničkih kućišta i ormara. Do kondenzacije dolazi kada topao, vlažan zrak dođe u dodir s površinom koja je hladnija od točke rosišta, uzrokujući nakupljanje vlage. U kontekstu elektroničke opreme smještene unutar kućišta, kondenzacija može dovesti do korozije, kratkih spojeva i drugih oblika oštećenja.

Antikondenzacijski grijači se koriste za održavanje temperature kućišta iznad točke rosišta, čime se sprječava stvaranje vlage. FANDIS nudi ove grijače kao dio svojih rješenja za upravljanje toplinom. Ovi grijači igraju ključnu ulogu u osiguravanju dugovječnosti i pouzdanosti elektroničkih komponenti sprječavanjem oštećenja uzrokovanih vlagom. Često se koriste u kombinaciji s drugim rješenjima za upravljanje toplinom, kao što su ventilatori i filtri, kako bi se održali optimalni uvjeti unutar kućišta. Više informacija na stranici dobavljača

Značajke grijača proizv kondenzacije

 • Grijaći element: Antikondenzacijski grijači obično se sastoje od grijaćeg elementa koji stvara toplinu kada se napaja. Ta se toplina koristi za podizanje temperature unutar kućišta.
 • Samoregulacija: Mnogi grijači protiv kondenzacije su dizajnirani da budu samoregulirajući, što znači da prilagođavaju svoju toplinsku snagu na temelju temperature okoline. To pomaže u sprječavanju pregrijavanja i osigurava učinkovit rad.
 • Integrirani termostat: FANDIS grijači mogu uključivati ​​integrirani termostat koji aktivira grijač kada temperatura padne ispod određenog praga, osiguravajući da grijač radi samo kada je to potrebno.
 • Zaštita od vlage: Ovi su grijači dizajnirani da budu otporni na vlagu kako bi izdržali uvjete unutar kućišta i spriječili bilo kakvo oštećenje grijaćeg elementa uslijed izlaganja vlazi.
 • Mogućnosti montaže: FANDIS grijači protiv kondenzacije mogu se montirati na različite načine unutar kućišta, primjerice na unutarnju stranu panela kućišta.
 • Primjena: Ovi su grijači posebno korisni u okruženjima u kojima temperaturne fluktuacije mogu dovesti do stvaranja kondenzacije, kao što su vanjski zatvoreni prostori ili zatvoreni prostori smješteni u područjima s visokom vlagom.

FANDIS Termostati i higrostati

FANDIS nudi rješenja za kontrolu okoline za električne ploče, kućišta i ormara kako bi se osigurali optimalni radni uvjeti za osjetljivu elektroničku opremu. Ova rješenja uključuju upravljanje temperaturom, vlagom i drugim čimbenicima okoliša kako bi se spriječilo pregrijavanje, kondenzacija i drugi problemi koji bi mogli utjecati na performanse i dugovječnost električnih komponenti.

Kontrola okoline električnih ploča i elektro ormara ključna je u raznim industrijama kao što su industrijska automatizacija, telekomunikacije, podatkovni centri itd. Implementacijom učinkovitih rješenja za kontrolu okoline, FANDIS pomaže osigurati da elektroničke komponente rade pouzdano i učinkovito unutar svojih namjenskih kućišta. Više informacija na stranicama dobavljača

Značajke termostata i higrostata

Upravljanje temperaturom: FANDIS nudi niz proizvoda, poput ventilatora, klima uređaja i grijača, za regulaciju temperature unutar električnih kućišta. Ovi su proizvodi dizajnirani za raspršivanje viška topline koju stvaraju elektroničke komponente i održavanje konstantne temperature unutar kućišta kako bi se spriječilo pregrijavanje.

Kontrola vlažnosti: FANDIS rješenja mogu uključivati ​​grijače protiv kondenzacije i odvlaživače zraka kako bi se spriječilo nakupljanje vlage unutar kućišta. Održavanjem odgovarajuće razine vlažnosti, ovi proizvodi pomažu u sprječavanju korozije, kratkih spojeva i drugih problema uzrokovanih kondenzacijom.

Filtriranje zraka: Kako bi zagađivači poput prašine i prljavštine ostali izvan električnih kućišta, FANDIS nudi ventilatore s filtrima i filtre za zrak koji osiguravaju čisti protok zraka. Čista cirkulacija zraka pomaže u održavanju učinkovitog prijenosa topline i sprječava začepljenje komponenti.

Termostati i kontrole: FANDIS nudi uređaje za kontrolu temperature i vlažnosti, kao što su termostati i higrostati, za automatizaciju rada opreme za hlađenje i grijanje. Ovi uređaji osiguravaju da se sustavi hlađenja i grijanja aktiviraju samo kada je to potrebno, poboljšavajući energetsku učinkovitost.

Ventilacija: FANDIS bi mogao ponuditi rješenja poput krovnih ispušnih jedinica ili ventilacijskih sustava koji pomažu u uklanjanju vrućeg zraka iz kućišta i uvode hladniji vanjski zrak. Pravilna ventilacija ključna je za sprječavanje nakupljanja topline u zatvorenim prostorima.

Termoelektrična rješenja: FANDIS bi mogao ponuditi termoelektrične jedinice koje mogu osigurati lokalizirano hlađenje ili grijanje određenih područja unutar kućišta, pomažući u održavanju ujednačenih uvjeta.

Nadzor i alarmi: Neka rješenja mogu uključivati ​​sustave nadzora s alarmima koji obavještavaju operatere ako određeni parametri okoliša odstupaju od željenog raspona. To omogućuje brz odgovor na potencijalne probleme.

Prilagodba: FANDIS može ponuditi prilagodljiva rješenja koja odgovaraju određenim veličinama kućišta, uvjetima okoline i zahtjevima klijenata.

FANDIS LED lampe

FANDIS nudi LED rasvjetu posebno dizajnirana za osvjetljavanje električnih ploča, kućišta i ormara. Ove LED lampe igraju ključnu ulogu u pružanju vidljivosti i pristupačnosti komponentama unutar kućišta, čineći održavanje i rješavanje problema lakšim.

FANDIS LED lampe posebno su korisna u primjenama gdje je važan vizualni pristup komponentama unutar električnih ormara. Ova svjetla pridonose sigurnijoj i učinkovitijoj radnoj okolini pružajući odgovarajuću rasvjetu za sprječavanje pogrešaka i nezgoda. Više informacija na stranicama dobavljača

Značajke LED lampi

Učinkovito osvjetljenje: FANDIS LED lampe dizajnirana su za jarko i ravnomjerno osvjetljenje unutar kućišta. LED tehnologija nudi energetski učinkovitu rasvjetu s duljim vijekom trajanja u usporedbi s tradicionalnim izvorima rasvjete.

Kompaktan dizajn: LED lampe su često dizajnirana da budu kompaktna i niskog profila, što im omogućuje da neprimjetno stanu unutar kućišta bez zauzimanja puno prostora.

Jednostavna instalacija: FANDIS LED svjetla obično su dizajnirana za jednostavnu ugradnju. Mogu sadržavati opcije montiranja kao što su magnetski nosači, kopče ili ljepljiva podloga za pričvršćivanje svjetla na unutrašnjost kućišta.

Niska emisija topline: LED diode emitiraju vrlo malo topline u usporedbi s tradicionalnim izvorima rasvjete, osiguravajući da unutarnja temperatura kućišta nije negativno pogođena.

Trajnost i otpornost: FANDIS LED lampe projektirana su da izdrže uvjete unutar kućišta, uključujući potencijalne vibracije i čimbenike okoliša, osiguravajući dugovječnost i pouzdanost.

Kompatibilnost napona: Ove LED lampe mogu biti dostupna u različitim opcijama napona kako bi se prilagodila specifičnim električnim zahtjevima različitih kućišta.

Integrirane kontrole: Neka LED lampe mogu sadržavati integrirane kontrole poput prekidača ili senzora kretanja za aktiviranje svjetla kada se otvore vrata kućišta ili kada se otkrije kretanje.

Poboljšana vidljivost: Ispravno osvjetljenje s LED lampama olakšava tehničarima prepoznavanje i rad s komponentama unutar kućišta, poboljšavajući učinkovitost tijekom zadataka održavanja i rješavanja problema.

Više o FANDIS Hrvatska

PROEL dugogodišnji zastupnik FANDIS za Hrvatsku

FANDIS, kroz partnerstvo s tvrtkom PROEL, pruža podršku i stručno znanje našim hrvatskim kupcima. Naš tim stručnjaka je posvećen pružanju tehničke podrške i savjetovanja kako bismo osigurali pravilnu primjenu naših proizvoda i zadovoljstvo naših klijenata. Ovo partnerstvo omogućuje hrvatskim tvrtkama pristup inovativnim i visokokvalitetnim rješenjima koje nudi FANDIS.

PROEL pruža podršku kupcima, tehničko savjetovanje, testiranje aplikacija, posudbe DEMO opreme, školovanje, projektiranje i stručno znanje kako bi osigurala pravilnu primjenu i pravilan odabir proizvoda u industrijskim okruženjima. Tvrtka PROEL raspolaže s respektabilnim lagerom FANDIS proizvoda, a osim toga, za opremu koja nije na lageru, možemo ju dobaviti s lagera u Italiji.

  Broj zaposlenih

  zaposlenika

  Zarada

  milijuna dolara prometa

  godina postojanja

  Dostava

  isporuka u preko 100 država