Pon-Pet 08:00-17:00

+385 (1) 55 88 988
MAIL PROEL

Pošaljite nam upit!

info@proel.hr

Lokacija PROEL

Radnička cesta 177

10 000 Zagreb, HR
MAIL PROEL
Lokacija PROEL
Fandis Hrvatska

ifm electronic gmbh
Wienerbergstraße 41
1120 Wien, Austrija

IFM | Zastupstvo za Hrvatsku

IFM electronic je vodeći proizvođač senzora i kontrolnih proizvoda koji se prvenstveno koriste u području industrijske automatizacije, upravljanja procesima i digitalizacije. IFM je poznata po širokoj paleti visokokvalitetnih proizvoda dizajniranih za praćenje i mjerenje različitih parametara u industrijskim okruženjima.

IFM electronic razvija inovativna rješenja za Industry 4.0 – odgovarajući software i proizvode u oblaku kako bi postojeće procesne podatke ponudio digitalno upotrebljivima i ponudilo nove mogućnosti upravljanja za održivu učinkovitost i optimizaciju troškova. Neki od uobičajenih proizvoda koje nudi IFM su: Senzori blizine, optički senzori – fotoelektrički senzori, senzori tlaka, senzori temperature, senzori protoka, senzori razine, vision senzori, inkrementalni i absolutni enkoderi, RFiD, IO-Link, sigurnosni uređaji, industrijski komunikacijski uređaji i drugo s garancijom od 5 godine.

IFM je poznata je po svojoj pouzdanosti, izdržljivosti i tehnološkom napretku, što je čini popularnim izborom u mnogim aplikacijama industrijske automatizacije diljem svijeta a njihovu veličinu i snagu možete vidjeti kroz impresivne brojeve istaknute na ovoj stranici.

Asortiman IFM proizvoda

Više o proizvodima

IFM senzori položaja

IFM senzori položaja za detekciju objekta

IFM senzori položaja, vrsta su senzora koju nudi IFM, tvrtka specijalizirana za inovativnu tehnologiju senzora za industrijsku automatizaciju i kontrolu procesa. Ovi senzori dizajnirani su za preciznu detekciju objekta i mjerenje položaja ili pomaka objekata bez fizičkog kontakta. Koriste se u raznim industrijskim primjenama kako bi se osigurala precizna i pouzdana kontrola procesa i strojeva.

Senzori položaja detekcije objekta igraju ključnu ulogu u industrijskoj automatizaciji, robotici i proizvodnim procesima, gdje su precizna kontrola i praćenje položaja ključni za učinkovit i siguran rad. IFM senzori položaja poznati su po svojoj visokoj točnosti, robusnosti i pouzdanosti, što ih čini popularnim izborom u širokom rasponu industrija. Senzori za detekciju i poziciju objekta su podijeljeni na nekoliko osnovnih grupa:

IFM magnetski senzori

Magnetski senzor često je rješenje za detekciju pozicije cilindra, razine fluida (uz magnetski plovak) i prisutnosti objekata u aplikacijama gdje je frekvencija uklapanja vrlo visoka. Dodatna specifična karakteristika ovog principa mjerenja je da omogućava pouzdano otkrivanje čak i kroz nemagnetne metale.

IFM nudi nekoliko varijanti magnetskih senzora s obzirom na aplikaciju:

IFM kapacitivni senzori

Kapacitivni senzor zbog svojeg principa detekcije rješava problem očitavanja prisutnosti nemetalnih objekata, koriste se širom kemijske, drvne, papirne i staklarske industrije. Ujedno može se koristiti i za mjerenje razine fluida ili rasutog tereta unutar nemetalnih spremnika.

IFM nudi niz varijanti kapacitivnih senzora s obzirom na aplikaciju:

  IFM ultrazvučni senzori

  Ultrazvučni senzori koriste se kada je potrebna beskontaktna detekcija objekta na većim udaljenostima te zbog principa detekcije, pouzdanost ne ovisi o vrsti materijala, boji, transparentnosti ili drugim značajkama.

  IFM nudi niz varijanti ultrazvučnih senzora s obzirom na aplikaciju:

   IFM senzori ventila

   U industrijskoj automatizaciji, senzori položaja ventila koriste se za praćenje statusa ili položaja ventila u različitim procesima, kao što su sustavi upravljanja tekućinom ili pneumatski sustavi. Ovi senzori mogu otkriti je li ventil otvoren ili zatvoren, djelomično otvoren ili izmjeriti točan položaj ventila u postocima ili stupnjevima.

   IFM nudi niz varijanti senzora ventila s obzirom na aplikaciju:

   IFM senzori cilindra

   Senzori cilindra koriste se za detekciju položaja klipova u pneumatskim cilindrima. Montiraju se izravno na cilindar. Prstenasti magnet pričvršćen na klip, osjeti se kroz stijenku kućišta od materijala koji se ne magnetizira (npr. aluminij, mjed ili nehrđajući čelik). Mogu se pričvrstiti na gotovo svaki T-utor, C-utor, integrirani profil ili cilindar s trapezoidnim utorom.

   IFM nudi niz varijanti senzora cilindra s obzirom na aplikaciju:

   IFM instrumentacija

   IFM instrumentacija

   IFM electronics nudi impresivan asortiman visokokvalitetnih mjernih instrumenata koji pružaju precizne podatke i iznimnu ponovljivost mjerenja. Bilo da vam je potreban precizan mjerač protoka, mjerenje vibracija, mjerenje temperature, mjerenje tlaka, mjerenje razine, mjerenje provodljivosti ili drugih parametara, IFM ima širok spektar mjernih instrumenata koji će zadovoljiti vaše zahtjeve. Njihovi instrumenti su optimizirani za industrijsku primjenu, pružajući vam pouzdanost i preciznost koja je potrebna za vaše poslovanje. Za sve mjerljive parametre unutar svoje ponude imaju i higijenske izvedbe mjerača za farmaceutsku i prehrambenu industriju.

   IFM mjerači tlaka/senzori tlaka

   IFM nudi širok raspon elektroničkih senzora tlaka koji zadovoljavaju zahtjeve različitih industrijskih primjena. Keramičko-kapacitivna mjerna ćelija, isprobana i testirana milijunima puta, nadopunjena je mjernom ćelijom od nehrđajućeg čelika s tankoslojnim ili debeloslojnim žičanim mjeračima napetosti (serija PK, PV, PT) i piezorezistivnom mjernom tehnikom (za pneumatske primjene). Sve jedinice imaju robusna kućišta i iznimno su otporni na udarce i vibracije te rade bez ikakvog trošenja ili održavanja. Senzori su otporni na dinamičke vršne tlakove i jamče visoku otpornost na preopterećenje čak i u slučaju ekstremnih vršnih tlakova koji se javljaju na primjer kod ventila koji se brzo zatvaraju.

   IFM nudi niz varijanti mjerača tlaka / senzora tlaka ali i senzora za vacuum (ATEX, IO-Link):

   IFM mjerači protoka / senzori protoka

   Elektronički senzori protoka koriste se za sprječavanje oštećenja ili zastoja uzrokovanih prekidima protoka. Portfolio proizvoda tvrtke IFM uključuje senzore protoka s različitim principima mjerenja za nadzor najrazličitijih vrsta medija, uključujući vodu, ulja i rashladne tekućine, ali i zrak, komprimirani zrak ili agresivne medije. Područja njihove primjene kreću se od jednostavnih nadzornih zadataka do preciznih mjerenja protoka.

   IFM nudi niz varijante mjerača protoka/senzora protoka tekućih medija:

   IFM nudi niz varijante mjerača protoka/senzora protoka plinova:

   IFM mjerači nivoa / senzor razine

   Elektronički senzori razine nadziru razinu punjenja tekućina ili rasutih materijala u spremnicima i silosima. Čak se i kritični uvjeti procesa, poput pražnjenja hidrauličkog spremnika ili nenamjernog prelijevanja spremnika, nadgledaju pomoću senzora za razinu. Portfolio IFM proizvoda uključuje jedinice za kontinuirano mjerenje razine ili mjerenje u točci. Ovisno o primjeni, nude se različiti principi mjerenja poput kapacitivnog radara ili mjerenja hidrostatske razine. Za beskontaktno otkrivanje razine mogu se koristiti fotoelektrični senzori udaljenosti ili 3D sustavi kamera. Elektronički IFM senzori mogu bez mehaničkih dijelova ili plovaka. To senzore čini posebno robusnima i pouzdanima.

   IFM nudi niz varijanti mjerača nivoa / senzora razine:

   IFM mjerači / senzori temperature

   IFM kapacitivni senzori

   Temperatura je fizička varijabla koja se najčešće mjeri u strojevima i linijama. U prehrambenoj industriji, industriji pića i farmaceutskoj industriji koriste se temperaturni senzori kako bi se osiguralo da proizvodi imaju točnu temperaturu. U primjenama alatnih strojeva i mobilnim aplikacijama, temperatura ili temperaturna razlika izmjerena na pogonima, zupčanicima i motorima igraju važnu ulogu kao pokazatelj stanja stroja. U industriji čelika, metala i stakla nadzor temperature rashladnih krugova služi za sprečavanje pregrijavanja. IFM nudi veliki izbor temperaturnih senzora koji odgovaraju različitim temperaturnim rasponima, dubinama ugradnje, uvjetima okoline i medijima.

   IFM nudi niz varijanti mjerača temperature:

    IFM analitički senzori

    Senzori vodljivosti su namijenjeni za upotrebu u prehrambenoj industriji. Oni otkrivaju vodljivost i koncentraciju različitih medija i mogu razlikovati npr. sredstva za čišćenje, vodu za ispiranje i prehrambeni proizvod. To znači da nije moguće samostalno pratiti proizvod, već i smanjiti rasipanje proizvoda i vode za ispiranje (CIP/SIP)

    Senzori za ulje nadziru kvalitetu hidrauličkih tekućina i ulja za podmazivanje.

    Senzor vlažnosti ulja tipa LDH mjeri relativnu vlažnost i koncentraciju vode u ulju.

    IFM nudi varijante analitičkih senzora:

     IFM senzori nagiba

     IFM nudi i niz dodatnih specijalnih senzora koji su bitni da popune portfolio za industrijsku potrebu i namjenu u raznim granama industrije od automatizacije strojeva ali i mobilne aplikacija koje su sastavni dio današnjeg trenda Industry 4.0.

     Vodoravno pozicioniranje važan je uvjet za pouzdan rad postrojenja i strojeva. Senzori nagiba napravljeni su za otkrivanje kutnog položaja ili poravnavanje mobilnih strojeva budući da oni mjere kut dotičnog predmeta u odnosu na težište. Za instalaciju nisu potrebni složeni i zahtjevni mehanički priključci pa je integracija senzora u predmetno područje primjene iznimno jednostavna. IFM nudi senzore nagiba u različitim inačicama, s različitim mjernim rasponima i razinama preciznosti, ovisno o zahtjevima.

     IFM nudi varijante senzora nagiba:

     IFM senzori brzine vrtnje

     U mnogim industrijskim primjenama pogone je potrebno nadzirati u pogledu brzine vrtnje ili mirovanja. U automobilskoj, prehrambenoj, metalskoj i rudarskoj industriji, senzori brzine se koriste za sigurno detektiranje mirovanja, prekoračenja i preniska broja okretaja pogona ili kidanja remena na transporterima. Na mobilnim strojevima kao što su viličari, senzori brzine služe kao mjerači brzine. Senzori brzine integriraju detekciju i nadzor brzine vrtnje u jednu jedinicu. Senzorska glava radi na principu induktivnog ili magnetskog senzora. Senzor detektira metalne površine na rotirajućem dijelu stroja.

     IFM nudi varijante senzora brzine vrtnje:

     IFM senzori vibracije

     Sustavi za nadzor vibracija koriste se za najčešće za održavanje strojeva. Pomažu u pravodobnom otkrivanju oštećenja stroja i sprječavanju skupe posljedične štete. IFM sustavi vibracije uključuje transmitere vibracija, senzore vibracija, akcelerometre i elektroniku za senzor vibracije. Odašiljači i senzori vibracija otkrivaju oštećene ležajeve i neuravnoteženost u pogonima i rotirajućim dijelovima stroja. U kombinaciji s dijagnostičkom elektronikom, akcelerometri omogućuju praćenje vibracija velikih pogona.

     IFM nudi varijante senzora vibracija:

      IFM enkoderi

      IFM Inkrementalni i apsolutni enkoderi

      Za pozicioniranje svega unutar pogona potrebna nam je referenca i mjerljiva vrijednost, rješenje nudi IFM s inkrementalni enkoderima, absolutnim enkoderima i niz drugih opcija industrijskih enkodera za razne aplikacije. Pretvaranjem fizičkog pomaka u digitalni impuls olakšava i omogućava određivanje pozicije putem PLC-a ili drugog kontrolera. Česte aplikacije su pozicioniranje CNC alata, određivanje i pozicioniranje robota, pozicioniranje objekata na pakirnoj liniji itd.

      IFM inkrementalni enkoderi / apsolutni enkoderi

      IFM vision sensors

      IFM vision senzori, 1D/2D/3D vision senzori, RFID

      Industrijski računalni vid jednostavniji je nego ikad prije, jednostavno rukovanje i implementacija čine IFM vision senzore za računalni vid pametnim rješenjem za vas. Jednostavno rukovanje i implementacija čine IFM vision senzore računalnog vida pametnim rješenjem za vas. U tehnologiji automatizacije vision senzori su sastavni dio zadataka montaže i proizvodnje, kao i kontrole kvalitete. U robusnom, industrijski kompatibilnom kućištu, oni kombiniraju rasvjetu, leću, čip kamere, „računalo“ u jednom jedinstvenom kompaktnom kućištu.

      O2D senzor za prepoznavanje objekata s provjerom oblika neovisnom o orijentaciji rješava zadatke poput praćenja prisutnosti i položaja, kontrole kvalitete i zadataka sortiranja i brojanja. Idealan je u primjenama gdje je oblik objekta ponovljiv i definiran. O2V senzor za inspekciju objekata koristi se za provjere prisutnosti i cjelovitosti, kontrolu položaja, veličine i kvalitete te zadatke sortiranja. Idealan je za primjene u kojima predmeti variraju u obliku, veličini ili nijansi. Područja primjene multicode reader O2I kreću se od praćenja proizvoda i kontrole proizvoda do identifikacije proizvoda. Senzor može čitati 1D i 2D kodove bez obzira na njihov položaj.

      IFM vision senzori (1D, 2D, 3D), RFID

      Industrijski računalni vid jednostavniji je nego ikad prije, jednostavno rukovanje i implementacija čine IFM vision senzore za računalni vid pametnim rješenjem za vas. Jednostavno rukovanje i implementacija čine IFM vision senzore računalnog vida pametnim rješenjem za vas.

      U tehnologiji automatizacije vision senzori su sastavni dio zadataka montaže i proizvodnje, kao i kontrole kvalitete. U robusnom, industrijski kompatibilnom kućištu, oni kombiniraju rasvjetu, leću, čip kamere, „računalo“ u jednom jedinstvenom kompaktnom kućištu.

      O2D senzor za prepoznavanje objekata s provjerom oblika neovisnom o orijentaciji rješava zadatke poput praćenja prisutnosti i položaja, kontrole kvalitete i zadataka sortiranja i brojanja. Idealan je u primjenama gdje je oblik objekta ponovljiv i definiran.

      O2V senzor za inspekciju objekata koristi se za provjere prisutnosti i cjelovitosti, kontrolu položaja, veličine i kvalitete te zadatke sortiranja. Idealan je za primjene u kojima predmeti variraju u obliku, veličini ili nijansi.

      Područja primjene multicode reader O2I kreću se od praćenja proizvoda i kontrole proizvoda do identifikacije proizvoda. Senzor može čitati 1D i 2D kodove bez obzira na njihov položaj.

      IFM nudi bogate varijante vision senzora i 1D/2D/3D readera i kamera:

       IFM sigurnost strojeva

       IFM proizvodi za sigurnost strojeva

       Naša misija je osigurati da radnici i strojevi budu zaštićeni u svakom radnom okruženju. Kroz naš širok spektar sigurnosnih proizvoda, pružamo pouzdane i napredne tehnološke alate za identifikaciju, sprečavanje i smanjenje rizika na radnom mjestu. Naša ponuda obuhvaća sve. Naš zadatak je da Vam pomognemo u proračunu Vašeg sigurnosnog sustava, da Vam sukladno tome odaberemo proizvode sigurnosnog sustava – sigurnosne svjetlosne zavjese, beskontaktne sigurnosne prekidače, sigurnosne enkodere, sigurnosne senzore ali i odgovarajuću sustav upravljanja putem sigurnosnog PLC-a ili sigurnosnog releja ovisno o traženoj aplikaciji. Uobičajenim se primjenama uključuje sprečavanje pristupa ili nadzor opasnog područja robotskih ćelija i proizvodnih linija. Za primjene u industriji hrane i pića, u ponudi su jedinice sa zaštitnim cijevima i visokim stupnjevima zaštite.

       IFM ostali proizvodi

       IFM Electronics nudi širok spektar proizvoda za industrijsku automatizaciju. Naša ponuda uključuje IO-Link uređaje, koji omogućuju naprednu komunikaciju između senzora i aktuatora te kontrolera, pojednostavljujući i unaprjeđujući vaše industrijske procese. Za mobilne aplikacije, nudimo prilagođene sustave koji povećavaju sigurnost i produktivnost u zahtjevnim uvjetima rada mobilnih strojeva. I kako bismo vam olakšali automatizaciju, imamo širok izbor dodatne opreme, uključujući HMI i procesne displaye, sigurnosnu svjetlosnu signalizaciju, tipkala, E-STOP uređaje i industrijska napajanja. S IFM-ovim rješenjima, vaša industrijska automatizacija postaje jednostavna i učinkovita.

       IFM I/O Link

       IFM nudi I/O-Link uređaje kao dio svoje palete proizvoda. IFM I/O Link je otvoreni standardni komunikacijski protokol koji se koristi u industrijskoj automatizaciji za povezivanje senzora i aktuatora sa sustavima upravljanja više razine. Omogućuje dvosmjernu komunikaciju između uređaja u polju i kontrolera, pružajući više podataka i dijagnostičkih mogućnosti od tradicionalnih analognih ili digitalnih veza.

       IFM I/O Link uređaji uključuju razne senzore, aktuatore i I/O Link mastere koji se mogu neprimjetno integrirati u industrijske automatizirane sustave.

       Prednosti korištenja IFM IO-Link uređaja uključuju pojednostavljeno ožičenje, povećanu dostupnost podataka, daljinsko parametriranje i poboljšane dijagnostičke mogućnosti. Uz IO-Link, korisnici mogu jednostavno konfigurirati i nadzirati uređaje, pristupiti detaljnim podacima uređaja i brzo identificirati potencijalne probleme, što dovodi do smanjenog vremena zastoja i povećane učinkovitosti u industrijskim procesima.

       IFM mobilne aplikacije

       IFM sustavi za mobilne aplikacije

       IFM nudi niz senzora, kontrolere i rješenja posebno dizajnirana za mobilne strojeve. Ovi su proizvodi skrojeni kako bi zadovoljili jedinstvene zahtjeve raznih mobilnih aplikacija, uključujući građevinske strojeve, poljoprivrednu opremu, vozila za rukovanje materijalima i druga vozila. Korištenje IFM sustava u mobilnim strojevima povećava se sigurnost, učinkovitost i produktivnost u ovim zahtjevnim okruženjima.

       Fokus IFM na inovaciju, pouzdanost i robusnost čini njihove sustave prikladnima za izazovne i dinamičke uvjete koji se javljaju u aplikacijama mobilnih strojeva. Implementacijom IFM rješenja, proizvođači i operateri mobilnih strojeva mogu poboljšati performanse strojeva, povećati sigurnost i poboljšati ukupnu produktivnost.

        

       IFM dodatna oprema sustava za automatizaciju

       Kako bismo upotpunili i objedinili sustav automatizacije s jednim sustavom, IFM nudi i niz dodatne opreme koji su neophodni da bi se sustav i kompletirao u jedinstvenu cjelinu a sve od jednog dobavljača što olakšava dobavu, tehničko znanje i rukovanje sustavom.

       IFM dodatni proizvodi za automatizaciju:

       Tehnologija povezivanja (kabeli s konektorom konektori, Y-razdjelnici, utičnice i utikači)

       Više o IFM Hrvatska

       PROEL dugogodišnji zastupnik IFM za Hrvatsku

       IFM electronics, kroz partnerstvo s PROEL, pruža podršku i stručno znanje našim hrvatskim kupcima. Naš tim stručnjaka je posvećen pružanju tehničke podrške i savjetovanja kako bismo osigurali pravilnu primjenu naših proizvoda i zadovoljstvo naših klijenata. Ovo partnerstvo omogućuje hrvatskim tvrtkama pristup inovativnim i visokokvalitetnim rješenjima koje nudi IFM electronics.

       PROEL pruža podršku kupcima, tehničko savjetovanje, testiranje aplikacija, posudbe DEMO opreme, školovanje, projektiranje i stručno znanje kako bi osigurala pravilnu primjenu i pravilan odabir proizvoda u industrijskim okruženjima. Tvrtka PROEL raspolaže s lagerom IFM proizvoda: induktivni senzori, kapacitivni senzori, optički senzori, sve opcije kabela za senzore i konektore i drugo. Osim toga, za opremu koja nije na lageru, možemo ju brzo dobaviti s lagera u Njemačkoj.

       Broj zaposlenih

       zaposlenika

       Zarada

       milijuna eura prometa

       godina postojanja

       Dostava

       isporuka u 165 država