Ime Knick priznati je brand izvanredne kvalitete u proizvodnji elektroničkih mjernih instrumenata već više od pola stoljeća. Od davne 1945. godine, osnivač tvrtke, inženjer Ulrich Knick, počeo je s proizvodnjom koristeći uređaje visoke točnosti i kvalitete, stabiliziranog istosmjernog pojačala. Ovi uređaji omogućili su proizvodnju pouzdanih laboratorijskih pH metara, kao i ostalih preciznih mjernih instrumenata.

Danas, politika tvrtka je (i dalje) fokusirana na visoku tehničku razinu, sa stalnom inovativnom orijentacijom. Svaki četvrti zaposlenik u tvrtki je razvojni inženjer. Visoku kvalitetu potvrdili su velikim brojem patenata i licenciranih ugovora.

Knick je tržišni lider u mnogim specijaliziranim područjima za mjerenje i kontrolu, poglavito u području električne galvanske izolacije, procesne analitike, te digitalnih mjernih instrumenata.

Knick proizvodi koriste se u raznim aplikacijama kemijske industrije, biotehnologije, inženjeringa i industrijske automatizacije. Dostupne linije proizvoda uključuju inovativne instrumente za mjerenje i kontrolu s velikim naglaskom na EMC i protueksplozijsku zaštitu – Ex-Zona I i II.

Proizvodi tvrtke Knick podijeljeni su u sljedeće glavne grupe:

Basic Pretvarači

Senzori

ProLine Pretvarači

Prijenosni uređaji

Analitika

Indikatori