Pon-Pet 08:00-17:00

+385 (1) 55 88 988
MAIL PROEL

Pošaljite nam upit!

info@proel.hr

Lokacija PROEL

Radnička cesta 177

10 000 Zagreb, HR
MAIL PROEL
Lokacija PROEL
Finder Hrvatska

FINDER S.p.A.
Via Drubiaglio, 14
10040 ALMESE (TO) – ITALY

Finder | Zastupstvo za  Hrvatsku

Finder je talijanska je tvrtka osnovana daleke 1954. godine u blizini Venecije, Italija a poznat je po proizvodnji industrijskih releja i drugih elektromehaničkih i elektroničkih komponenti. U svojim ranim godinama, Finder se usredotočio na proizvodnju elektromehaničkih releja, čiji je ujedno i inovator, koji su bile bitne komponente za razne industrijske i komercijalne primjene. Tvrtka je brzo stekla reputaciju kao tvrtka za proizvodnju visokokvalitetnih i pouzdanih industrijskih proizvoda.

Tijekom desetljeća, Finder je proširio svoj asortiman proizvoda te su postali jedan od najznačajnijih proizvođača industrijskih releja, interface releja, PCB releja, nadzornih releja, SSD, vremenskih releja, analizatora mreže i brojila energije, odvodnika prenapona, opreme za elektro ormare (termoregulatora, ventilatora i LED lampi) kao i opreme za „kućnu“ automatizaciju a sve to kako bi zadovoljili rastuću potrebu tržišta za industrijskom automatizacijom.

Danas, sa sjedištem u Europi i širokom međunarodnom prisutnošću, Finder je istinska multinacionalna tvrtka koja vjeruje u vrijednost svojih ljudi, dugotrajne odnose i kvalitetu svojih proizvoda. Jedan je od rijetkih proizvođača koji sve svoje proizvode radi u Europi kroz svoje 4 tvornice u Italiji, Španjolskoj i Francuskoj a sa svojih 28 podružnica te mnoštvo distributera opslužuju kupce diljem Europe i svijeta.

Asortiman Finder proizvoda

Više o proizvodima

Finder oprema za industriju

Finderov širok raspon industrijskih rješenja uključuje uređaje za industrijske primjene i automatizaciju. Od višenamjenskih releja i komponenti za elektro ormare do specifičnih uređaja za automatizirana skladišta, sustave za pakiranje, liftove, proizvode za sektor hrane i pića pa sve do uređaje za ATEX i marine aplikacije.

Finder relays releji

Industrijski releji

Finderov širok raspon industrijskih rješenja uključuje uređaje za industrijske primjene i automatizaciju. Od višenamjenskih releja i komponenti za elektro ormare do specifičnih uređaja za automatizirana skladišta, sustave za pakiranje, liftove, proizvode za sektor hrane i pića pa sve do uređaje za ATEX i marine aplikacije.

Glavne grupe industrijskih releja

Interface releji

Finder Interface releji uključuju module interface releja (serija 38), module MasterINTERFACE (serija 39), module interface releja (serije 48, 4C i 58) i module za „override“ i indikaciju statusa (serija 19).

Glavne grupe interface releja

PCB releji

Glavne grupe PCB releja

Finder PCB releji uključuju subminijaturne DIL/PCB releje (serije 30 i 32), tanke PCB releje EMR ili SSR (serije 34), minijaturne PCB releje (serije 36, 40 serije i 45), niskoprofilne PCB releje (serije 41 i 43 niz).

Nadzorni releji

Finder asortiman releja za nadzor uključuje serije 70 i 72 koji su dizajnirani za širok raspon primjena, među kojima su: elektroničko praćenje napona (jednofazne/trofazne aplikacije), otkrivanje napona ili struje, senzor temperature termistora i kontrola razine tekućina.

Glavne grupe nadzornih releja

SOLID STATE RELEJI (SSR)

Solid State Relay (SSR) su poluvodički uređaji bez pokretnih mehaničkih dijelova koji su idealni za aplikacije s velikim obujmom preklapanja u kratkom vremenskom razdoblju, gdje su pouzdanost i dug električni vijek najvažniji.

Glavne grupe SSR releja

Releji s prisilno vođenim kontaktima za sigurnosne aplikacije

Releji s prisilno vođenim kontaktima za sigurnosne aplikacije uključuju seriju 50 – releje s prisilno vođenim kontaktima i seriju 7S – relejni modul s prisilno vođenim kontaktima.

Glavne grupe releja s prisilno vođenim kontaktima

Vremenski releji

Finder asortiman timera uključuje serije 80, 81, 83, s višenaponskim modularnim vremenskim relejima, SMARTimer serije 84, seriju 85 – minijaturne utične vremenske releje, seriju 86 – module timera i utične vremenske relej serije 88.

Glavne grupe vremenskih releja

Programabilni logički releji

Jednostavan i potpun asortiman programabilnih logičkih releja savršenih za stvaranje jednostavnih aplikacija u industrijskoj automatizaciji, OEM i automatizaciji zgrada. Programabilan s tradicionalnim jezikom (Ladder po IEC 61131) i/ili inovativnim jezikom otvorenog koda (IDE / ARDUINO).

Glavne grupe programabilnih logičkih releja

Finder energy analyzer brojila energije

Brojila energije 

Finder brojila energije dizajnirani su za praćenje, mjerenje i prijenos podataka putem impulsnog izlaza, interface sučelja, M-Bus, Modbus ili Ethernet.

Glavne grupe brojila energije

Finder SPD Odvodnici predapona

Odvodnici prenapona (SPD)

Finder odvodnici prenapona ili uređaji za zaštitu od prenapona serije 7P (SPD) dizajnirani su za jednofazne/trofazne primjene, u industrijskim i stambenim/komercijalnim sustavima, kao i za zaštitu fotonaponskih sustava i podatkovnih centara.

Glavne grupe odvodnika prenapona (SPD)

Finder oprema za elektro ormare

Oprema za elektro ormare

Finder u svome portfoliu nudi i opremu za elektro ormare kao što su termoregulatori, grijači, ventilatori, LED lampe, sklopnici…

Glavne grupe opreme za elektro ormare

Finder ATEX proizvodi

Finder ATEX proizvodi

Finder ATEX i HazLoc proizvodi uključuju serije 58, 39, 66, 86 i dizajnirani su za potencijalno eksplozivne atmosfere u skladu s ATEX i HazLoc direktivom. Ovi se proizvodi mogu koristiti na mjestima kao što su kemijska i petrokemijska postrojenja, unutar farmaceutske industrije ali i u aplikacijama za sustave hlađenja i klimatizaciju.

Glavne grupe ATEX proizvoda

Finder proizvodi za željeznice railways

Finder proizvodi za željeznice

Asortiman Finder proizvoda namijenjen za primjenu u željeznicama uključuje minijaturne industrijske releje (serija 46), minijaturne releje opće namjene (serija 55), relej za nadzor (serija 70), relejne module s prisilno vođenim kontaktima (serija 7S), modularne vremenske releje (serije 80,81,83), moduli vremenskih releja (serija 86) i modularni releji osjetljivi na svjetlost (serija 11).

Glavne grupe proizvoda za željeznice

Finder oprema za zgradarstvo Hrvatska

Oprema za zgradarstvo

Finder je osnovan 1954. godine i danas opskrbljuje svojim širokim rasponom elektroničkih i elektromehaničkih komponenti stambene, komercijalne i industrijske sektore diljem svijeta. Više od 60 godina Finder razvija proizvode za upravljanje rasvjetom, energijom i temperaturom – radeći zajedno sa konzultantima, tvrtkama, instalaterima i pojedincima, prihvaćajući koncept Comfort Living. Dom treba u njemu živjeti – ne samo stanovati.

Proizvodi za rasvjetu

Svjetlo samo kad vam je potrebno, Finder-ova je dizajnerska mantra za svoje uređaje za kontrolu rasvjete – temeljena na dugoj povijesti izrade inovativnih proizvoda koji pomažu ljudima da dožive ugodno okruženje i uživaju u njemu. Finder-ov asortiman proizvoda obuhvaća upravljanje rasvjetom od jednostavnog uključivanja/isključivanja ili prigušivanja, do sveobuhvatne regulacije kućne rasvjete prema programiranim rasporedima putem unaprijed postavljenih scenarija, ili kao odgovor na glasovne naredbe ili automatsku detekciju prisutnosti/kretanja.

Glavne grupe proizvoda za rasvjetu

Proizvodi za klimatizaciju

Svjetlo samo kad vam je potrebno, Finder-ova je dizajnerska mantra za svoje uređaje za kontrolu rasvjete – temeljena na dugoj povijesti izrade inovativnih proizvoda koji pomažu ljudima da dožive ugodno okruženje i uživaju u njemu. Finder-ov asortiman proizvoda obuhvaća upravljanje rasvjetom od jednostavnog uključivanja/isključivanja ili prigušivanja, do sveobuhvatne regulacije kućne rasvjete prema programiranim rasporedima putem unaprijed postavljenih scenarija, ili kao odgovor na glasovne naredbe ili automatsku detekciju prisutnosti/kretanja.

Glavne grupe proizvoda za klimatizaciju

Proizvodi za upravljanje energijom

Proizvodi Finder za upravljanje energijom su brojni i različiti – svaki je dizajniran za obavljanje specifičnih funkcija. S ovim namjenskim asortimanom proizvoda možete aktivirati opremu prema čimbenicima kao što su doba dana, dan u tjednu – ili prema temperaturi ili prevladavajućoj razini osvjetljenja. Naši proizvodi koji nadziru i bilježe potrošnju energije mogu biti posebno važni u upravljanju pojedinačnim potrošačima gladnim energije.

Uređaji Finder mogu se koristiti u stambenim i komercijalnim sektorima.

Glavne grupe proizvoda za upravljanje energijom

Finder proizvodi za kućnu automatizaciju (KNX)

Asortiman Finder-ovih rješenja posvećenih PAMETNOJ KUĆI i automatizaciji doma i zgrada uključuje YESLY (sustav za udoban život), BLISS WIFI Chronotermostat i sve uređaje dizajnirane i certificirane za KNX sustave. Svako rješenje pažljivo je dizajnirano kako bi se osigurala maksimalna udobnost u bilo kojoj vrsti okruženja. Za automatizaciju tehnoloških sustava u širokom rasponu struktura kao što su bolnice, škole, komercijalne zgrade, javni uredi i domovi.

YESLY i BLISS stvoreni su kako bi svima omogućili udoban život u vlastitom domu, koncept koji je tvrtka definirala kao “ugodan život”. Oba rješenja dizajnirana su i proizvedena u Italiji, vrlo pristupačna i jednostavna za korištenje, savršena za nadogradnju vašeg postojećeg sustava u pametni dom u nekoliko jednostavnih koraka. KNX uređaji i dodaci izrađeni su korištenjem Finder opsežnog iskustva u upravljanju sklopkama i rasvjetom, dizajnirani za integraciju u sve vrste projekata automatizacije doma ili zgrade.

Glavne grupe proizvoda za kućnu automatizaciju

Više o Finder Hrvatska

PROEL zastupnik Finder za Hrvatsku

Finder, kroz novo partnerstvo s PROEL grupom, pruža podršku i stručno znanje našim hrvatskim kupcima. Naš tim stručnjaka je posvećen pružanju tehničke podrške i savjetovanja kako bismo osigurali pravilnu primjenu naših proizvoda i zadovoljstvo naših klijenata. Ovo partnerstvo omogućuje hrvatskim tvrtkama pristup inovativnim i visokokvalitetnim rješenjima koje nudi Finder.

PROEL samostalno pruža podršku kupcima, tehničko savjetovanje, testiranje aplikacija, projektiranje i stručno znanje kako bi osigurala pravilnu primjenu i pravilan odabir proizvoda u industrijskim okruženjima. 

Tvrtka PROEL će osigurati i razvijati lager Finder proizvoda u nekoliko faza te na taj način omogućavati brze isporuke opreme. Do tada koristimo lager Finder proizvoda u Ljubljani koji omogućavaju u većini slučajeva rok isporuke 1-2 tjedna.

Broj zaposlenih

zaposlenika

Zarada

mil. eura prometa

godina postojanja

Dostava

podružnica u svijetu